Las Naves acull una trobada per a donar visibilitat a les aficionades i professionals dels videojocs

L'organització FemDevs va nàixer a les xarxes socials i està integrada només per dones
/ València
23 febrer 2018 01:00h
FemDevs vol promoure l\'interés, la participació i la presència de les dones en la indústria del videojoc. En la imatge, el taller per a xiquetes GirlsMakeGames.

El centre d'innovació Las Naves de València acull aquest divendres a partir de les 18.30 hores la trobada de FemDevs. L'objectiu és donar veu i espai a les dones que es dediquen, estudien o estan interessades en el desenvolupament de videojocs. 

FemDevs és una associació sense ànim de lucre, feta exclusivament per i per a dones, que va sorgir a les xarxes socials per a promoure l'interés, la participació i la presència de les dones en la indústria del videojoc. Segons les organitzadores, "tot i que en els últims anys el consum de videojocs s'ha normalitzat entre ambdos gèneres, el desenvolupament dels videojocs segueix considerant-se una labor majoritàriament masculina".

Si bé un 43% de les persones que hi juguen són dones, el 83% dels professionals en el sector són homes. "Aquesta situació no reflecteix l'interés que elles demostren per aquesta àrea, però sí la dificultat d'accés que les dones tenen, entre altres coses, pels estereotips i condicionaments socioculturals que existeixen", assenyalen en una nota. 

Aquesta trobada de FemDevs té el suport de la xarxa Connecta Cultura de Las Naves, en la línia d'impulsar la creació digital, promoure la indústria del videojoc i fomentar la igualtat d'oportunitats entre dones i homes.

 

 

next