Camps, Cotino i el bisbe Escudero declararan com a imputats per presumptes irregularitats en la visita del Papa

La causa està oberta des de 2016 per delictes continuats de prevaricació, malversació i falsedat
/ València
23 febrer 2018 01:00h
La causa, oberta en juliol de 2016 per delictes de prevaricació, malversació i falsedat, té el seu origen en una peça separada del cas Gürtel.

El Jutjat d'Instrucció número 5 de València, que investiga des de 2016 les irregulars en les contractacions de la Fundació 5a Trobada Mundial de les Famílies, citarà a declarar en qualitat d'investigats l'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps; l'exvicepresident Víctor Campos; l'expresident de les Corts Juan Cotino; el president de la Fundació i bisbe auxiliar de València, Esteban Escudero; el representant legal de la Fundació, Francisco Javier Jiménez; la secretària general de la mateixa, Henar Molinero, i dos membres del patronat: el secretari de l'Arquebisbat, Antonio Ramón Corbí, i Enrique Pérez Boada.

La causa, oberta en juliol de 2016 per delictes de prevaricació, malversació i falsedat, té el seu origen en la peça separada del cas Gürtel remesa a València pel Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, en la qual s'investiguen suposades irregularitats en les adjudicacions per part de la Fundació que va organitzar la visita del papa Benet XVI a València en juliol de 2006. S'investiga si aquestes adjudicacions es van realitzar sense respectar les normes generals de contractació, sense concurs ni concurrència pública

A aquestes diligències es va unir una peça separada del cas Vaersa que s'investigava en la Instrucció 15, per la qual cosa també seran citats a declarar com a investigats dos exdirectors de Vaersa, Enrique Simón i Felipe Espinosa Bolaños.

La magistrada està practicant diligències. S'han requerit informes pericials a diversos organismes i documentació a empreses i administracions. El jutjat ha donat trasllat de la denúncia de la Fiscalia a les deu persones la declaració de les quals ha sol·licitat el Ministeri Públic. La instructora els ha comunicat l'existència del procediment perquè puguen personar-se i tindre coneixement de les diligències. Els citarà com a investigats quan reba i estudie els informes i la documentació requerida i quan haja escoltat els testimonis.

 

next