Diari La Veu del País Valencià
Santiago Sierra presentarà a València l’obra censurada per ARCO sobre presos polítics

L’estudi de l’artista Santiago Sierra ha anunciat que l’obra ‘Presos polítics en l’Espanya contemporània’, retirada de la fira ARCO aquest dimecres, serà presentada dilluns, 26 de febrer, a Madrid i dijous, 1 de març, a València. Després de la retirada per part de la galerista Helga de Alvear a petició de la fira, es va informar que l’artista havia decidit suspendre la presentació sobre la seua creació que tenia previst fer aquest dissabte, 24 de febrer, en el marc d’activitats paral·leles de la fira.

No obstant això, finalment hi haurà una presentació dilluns, 26 de febrer, a les 19.00h a la Fundació d’Estudis Literaris Anselmo Lorenzo a Madrid, que comptarà amb l’artista com a ponent, a més d’altres participants com Víctor Jiménez, membre del Sindicat Andalús de Treballadors, o de Pablo Mayoral, de La Comuna Expresos del Franquismo. També hi haurà representants de Xarxa Jurídica Cooperativa, Mares contra la Repressió, No Som Delicte i CNT.

A València, la presentació serà l’1 de març, de 17.00 a 21.00h, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània. L’acte estarà emmarcat en les III Falles Antifeixistes i juntament amb Santiago Sierra hi seran Luis Navarro, del mateix estudi que Santiago, i Pablo Mayoral.

L’obra ‘Presos polítics en l’Espanya contemporània’ està formada per 24 fotografies on apareixen pixelats els rostres de Junqueras, els Jordis, Arnaldo Otegi o els titellaires acusats de fer apologia del terrorisme.

Comparteix

Icona de pantalla completa