Diari La Veu del País Valencià
La Marina acull aquest dissabte el primer espectacle pirotècnic de les Falles 2018

Un espectacle de “pirotècnia total” de Ricardo Caballer en col·laboració amb Amstel i la Junta Central Fallera dispararà aquest dissabte més de 1.200 quilos de material pirotècnic que “conjugaran el component sonor de la mascletà amb la bellesa visual dels castells de focs artificials”, segons ha informat l’empresa en un comunicat.

Entre les innovacions d’aquesta “pirotècnia total” es troba l'”escriptura sobre el cel”, amb lletres de 35 metres. ‘La mascletà que té alguna cosa a dir-te’ serà el nom d’aquest tret, que se celebra aquest dissabte a les 21 hores davant de l’edifici Veles e Vents.

L’Ajuntament de València ha reforçat el servei de transport públic i el Veles e Vents ha programat activitats de 12 a 24 hores, amb una sèrie de concerts gratuïts i oferta gastronòmica, per a facilitar un accés escalonat durant tota la jornada del dissabte, evitant aglomeracions.

El pol de formació i innovació gastronòmica Veles e Vents ha sigut l’escenari per a la presentació d’aquesta nova proposta d’Amstel, amb el suport de Junta Central Fallera i la col·laboració del mestre pirotècnic Ricardo Caballer.

La nit abans de la Crida, aquest espectacle marcarà l’inici de les festes i del programa pirotècnic oficial, “utilitzant la pólvora per a transmetre un clar missatge de suport a totes les comissions falleres”. “Escriurem per primera vegada directament sobre el cel, amb lletres de 35 metres cadascuna. També farem un homenatge a la ciutat dibuixant sobre La Marina una senyera de 170 metres de llarg i 50 metres d’alt”, ha avançat el pirotècnic.

Un altre dels moments d’aquest espectacle, per al qual s’utilitzaran 1.275 quilos de material pirotècnic i que tindrà una durada d’onze minuts, vindrà amb el terratrèmol vertical, que aquesta vegada serà doble.

Subjectades per quatre grues, dues estructures de 25 metres d’ample per 50 d’alt cadascuna es connectaran mitjançant un tercer terratrèmol, aquesta vegada paral·lel, de 120 metres de llarg per 10 d’ample. “En total hi haurà tres terratrèmols més l’apoteosi final, així que serà un espectacle molt més potent”, ha assenyalat Caballer.

Aquest espectacle es podrà gaudir des de “qualsevol punt”, ja que no hi haurà cap element que interferisca en la visió o el so, encara que el millor emplaçament serà el Veles e Vents i La Marina Sud.

Actuacions durant tot el dia

Al llarg de tota la jornada, l’Amstel Art acull les actuacions gratuïtes de bandes valencianes de diferents estils: a les 12 hores obrirà el dia l’indie-folk de Nacho Casado; a les 16.30, Cristina Blasco i Ricardo Belda, dos dels millors jazzistes del País Valencià, desenvoluparan un repertori de jazz en valencià en el qual adapten grans clàssics internacionals del gènere

A les 19.30 serà l’hora d’un dels músics més respectats de l’escena independent, Ona Nua, amb el seu pop proper. Després de l’espectacle pirotècnic, sobre les 22 hores, continuaran els concerts amb el rock del duo Joe Pask, amb influències de sons dels 90′, noise i powerpop.

A tot açò cal sumar que, des del matí, músics de carrer animaran l’ambient en la terrassa del primer pis del Veles e Vents i la Cerveseria Malabar oferirà un pícnic faller a preus populars.

El Grup La Sucursal organitza també un ‘tardeo’ a la terrassa ponent de la tercera planta del Veles e Vents per al qual es poden reservar localitats anticipades. Després de l’espectacle pirotècnic, el seu restaurant gastronòmic i La Marítima oferiran un menú especial.

Comparteix

Icona de pantalla completa