Diari La Veu del País Valencià
Bonig reconeix que el PPCV no ha demanat a Camps que deixe el Consell Jurídic Consultiu

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha afirmat aquest dissabte que la seua formació no ha demanat a l’expresident Francisco Camps que dimitisca com a membre del Consell Jurídic Consultiu (CJC) després de la seua investigació per presumptes contractes irregulars en la visita del papa Benet XVI a València en 2006.

Bonig ha reiterat que el PP no pot actuar perquè deixe el CJC, ja que “és una qüestió personal i amb la llei en la mà no es pot fer absolutament res: simplement demanem respecte, que arriben els judicis i ja veurem com es desenvolupen”.

Ara bé, ha subratllat que el PPCV va tractar d’impulsar una solució a les Corts per a “despolititzar” l’òrgan i ha denunciat que la resta de partits no s’hi van sumar. “Potser és que Puig es veu ja com a membre nat del CJC en la pròxima legislatura”, ha aventurat.

Bonig s’ha expressat en aquests termes a la seu dels populars, preguntada per si veu insostenible la posició de Camps com a conseller i si pensa que ha de dimitir arran que el Jutjat d’Instrucció número 5 de València l’haja citat per a declarar en qualitat d’investigat per irregularitats en les contractacions de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies per a la visita del Papa.

Després de recalcar el respecte del PPCV a les decisions judicials, Isabel Bonig ha reiterat que no entren a valorar-les perquè “els tribunals decidiran” i ha advertit que “la corrupció esguita al PP com també a Compromís i al Partit Socialista”.

S’ha dirigit així al president i secretari general del PSPV, Ximo Puig, per a preguntar-li “quan pensa cessar a Echávarri –alcalde d’Alacant–” i “què farà amb l’alcalde de Xàbia –José Chulvi–” després de l’obertura de diligències per un suposat fraccionament de contractes. També ha inquirit “què faran Oltra i Puig amb les denúncies en Fiscalia que investiguen l’actuació de l’actual govern autonòmic”, dels “purs, casts i nets”, ha ironitzat.

En l’àmbit local, Bonig ha demanat saber “què passarà a l’Ajuntament de València amb les dos investigacions penals per la mort a Vivers d’un treballador quan s’estaven col·locant les graderies”, a més dels “fraccionaments i el possible finançament de Compromís”.

En qualsevol cas, la cap del PPCV ha demanat “respecte total i absolut a les decisions judicials i a l’actuació dels jutges, tant en els casos que afecten el PP i membres del PP que han format part de governs del PP encara que ara no ocupen cap càrrec” com també “respecte a les actuacions que se segueixen contra els actuals dirigents del PSOE i Compromís”.

Comparteix

Icona de pantalla completa