Diari La Veu del País Valencià
Colp de Rajoy a les aspiracions valencianes: el nou finançament tindrà en compte el despoblament i la dispersió

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dissabte que el nou model de finançament autonòmic “tindrà en compte” la despoblació i la dispersió poblacional.

Aquests dos aspectes no suposarien cap pas endavant per a pal·liar l’infrafinançament valencià. Allò que realment començaria a reequilibrar la problemàtica econòmica seria que es considerara el pes poblacional com a referència bàsica per al finançament a percebre per part de l’estat espanyol.

Una altre aspecte on la manca del criteri de la població perjudica secularment el País Valencià són les inversions de l’Estat. Ara mateix, mentre que els valencians representen l’11% de la població de l’Estat, la quantitat rebuda no arriba al 7%, un desequilibri que el govern de Rajoy també passa per alt.

En la seua intervenció en la Convenció Nacional del PP sobre Família i Conciliació, a Saragossa, ha afirmat que “els ciutadans necessiten esforç per a arribar a un acord” i ha recordat que el PP no pot reformar el model tot sol. Per això, ha fet una crida al PSOE perquè “passe del discurs a asseure’s, parlar i arribar a un acord”.

Comparteix

Icona de pantalla completa