Diari La Veu del País Valencià
Puig, sobre Camps: És terrible que persones tres vegades imputades seguisquen en les institucions

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha asseverat aquest dissabte que veu “terrible que encara hi haja persones que després d’estar tres vegades imputades continuen en algunes institucions de la Generalitat”, igual que és “terrible per a la credibilitat de la democràcia i de les institucions el que ha fet el PP”.

Així ho ha manifestat el també secretari general del PSPV durant la seua intervenció en la inauguració del congrés comarcal de la formació, després que aquest divendres es coneguera que l’expresident i actual membre del Consell Jurídic Consultiu (CJC), Francisco Camps, està sent investigat per presumptes contractes irregulars de la fundació que va organitzar la visita del papa Benet XVI a València en 2006, al costat d’altres nou persones, entre elles l’expresident de les Corts Juan Cotino.

Puig ha reivindicat que “no es pot permetre la desnaturalització de les institucions, perquè açò és el que genera una esquerda absoluta entre la ciutadania i la política”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat abans de la seua participació en l’acte, preguntat per la possible dimissió de Camps del CJC: “Crec que tot el poble valencià sap el que ha de fer Camps, hauria de prendre una decisió en favor de les institucions”.

“El senyor Camps sap el que ha de fer, les institucions han de prestigiar-se, han de donar credibilitat als ciutadans”, ha manifestat, perquè “per a la democràcia és fonamental el paper de les institucions”. Per açò, “persones que a més han dirigit la Comunitat han de tenir més responsabilitat que ningú”, ha recalcat.

Respecte a com hauria d’actuar el PPCV davant la investigació a Camps, ha recriminat als populars que “durant molt de temps han mirat cap a un altre costat” i ha assegurat que “aquest PP de hui és el mateix que el d’ahir”.

“Mai han assumit les seues responsabilitats polítiques i espere que més ràpid que tard ho facen. Si no, per descomptat, definitivament ho faran els ciutadans per ells”, ha asseverat.

“El carter que toca dos vegades”

Per a Ximo Puig no es tracta d'”un nou cas de corrupció, és un vell cas que reapareix”. “És com aquella pel·lícula d”El carter sempre toca dos vegades’, en aquest cas ha cridat ja diverses vegades i els arriba la carta dient-los que han d’anar al jutjat”, ha il·lustrat.

Ha insistit així que la presumpta corrupció en el si del PPCV “forma part d’un passat al qual els valencians no volem tornar, per açò no volem més PP”.

“Volem futur, i el futur és progrés, és llibertat, és consciència que no es pot gestionar en contra de l’interés general dels ciutadans. Açò és el que ha significat el PP, per açò necessitem uns partits progressistes forts, capaços de generar una recuperació i un renaixement de la Comunitat. Ho estem fent a poc a poc, amb l’esforç de tots els valencians”, ha emfatitzat.

Comparteix

Icona de pantalla completa