Diari La Veu del País Valencià
L’Executiva del PSPV de València presentada per Sandra Gómez obté el 70% dels suports

La nova secretària general del Partit Socialista de València, Sandra Gómez, ha dissenyat una executiva amb el 70,12% dels vots a favor presidida pel regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, en la qual també figura com a secretari d’Acció Institucional el regidor d’Urbanisme, Vicent Sarrià, i que tindrà com a portaveu a Borja Sanjuán, segons han informat fonts socialistes.

La composició de la direcció local del PSPV de València es va tancar durant aquest passat dissabte en el congrés comarcal celebrat a la seu del sindicat UGT-PV. Gómez va agafar el càrrec amb l’objectiu d’iniciar una “xicoteta gran revolució” en el si socialista i el president i secretari general, Ximo Puig, la va encoratjar a “menjar-se València” i reconnectar amb la ciutadania.

Per a aconseguir-ho, l’executiva dirigida per Gómez estarà presidida durant els pròxims quatre anys per Ramón Vilar, amb Borja Sanjuán com a portaveu i responsable d’Estratègia Política. A aquests els segueixen Mar Marín com a secretària d’Acció Feminista; Vicent Sarrià, al capdavant d’Acció institucional, i Carlos Vila, a càrrec de l’Organització.

La Secretaria de Cultura Festiva, Falles i Tradicions ha recaigut en Pilar Bernabé; la de València Inclusiva, en Lorena Ramírez; la de Capitalitat i Àrea Metropolitana, en Fran Sanz; la de Sostenibilitat, Canvi Climàtic, Alimentació i Horta, en Anahí Molinar; la de Desenvolupament Econòmic Intel·ligent, en Javier Mateo; la de Cultura i Desenvolupament Creatiu, en Gemma Contreras, i la de Desenvolupament Urbà i Mobilitat Sostenible, en Carlos Fernández.

Completen la Comissió Executiva Comarcal Rosa Domínguez, al capdavant de les Juntes de Districte i Participació; Julio Such, en Formació; Marta Pérez, en Administració; José Marturet, en Atenció a la Militància i Dinamització d’Agrupacions, i Ruth Sentana, a càrrec de Comerç, Hostaleria i Mercat.

Al congrés comarcal també es va tancar el grup d’activistes ‘Ens Mou’, amb Uangra Martínez com a coordinador d’activitats; Ricardo Campos, com a responsable de Sanitat; Inma Sánchez, d’Educació; Jose Ramón, de Pobles de València; Gemma Pérez, de Bandes de Música; Paulina Cardona, en Interculturalitat; Juan Escudero, de Poble Gitano; Elías Pérez, en Esports; Germana Mayordomo, en Persones Majors; Toni Hurtado, en Protecció Ciutadana; Esther Ortega, de LGTBi; Dora Cabrejas, en Xarxes socials, i Alicia Ferreres, com a encarregada de Benestar Animal.

Finalment, el PSPV de València va acordar la Coordinadora d’Acció Feminista amb Mar Marín al capdavant; seguida de Mayte Montaner com a encarregada d’Igualtat laboral; Concha Gisbert, de Polítiques públiques; Carmina Palau, de Dones Majors; Guiomar Gibaja, de Dones Joves; Marina Catalayud, en la Lluita contra la Violència de Gènere, i Catherine Trujillo, en Interculturalitat.

“València necessita coses diferents”

En la seua intervenció en el conclave, la nova secretària general del PSPV de València va assegurar que els socialistes tornen a “sentir-se orgullosos” d’un Consell “que mira pels interessos de tots”, enfront d’anteriors legislatures d’una “dreta rància, antisocial i corrupta”. Va cridar a seguir aquest exemple per a “canviar el partit” perquè València “necessita coses diferents”.

“No em vaig presentar perquè no canviara res, si fem sempre el mateix aconseguirem el de sempre”, va manifestar, i va apuntar com a meta “revolucionar un poc el partit, fer una xicoteta gran revolució”, ja que no creu en un “partit endogàmic, sinó en un partit en constant obertura”. “Solament així podrem guanyar”, va advertir la també primera tinent d’Alcaldia, amb vista a les eleccions municipals de 2019 i a “tornar a il·lusionar” la militància.

Sandra Gómez va exclamar que és “tot un honor” per a ella tenir la “responsabilitat de ser secretària general dels socialistes a València i, a més, la primera a ocupar aquest càrrec, un fet que ha agraït a “totes les dones que van obrir el camí”.

Comparteix

Icona de pantalla completa