Diari La Veu del País Valencià
Més de 68.000 persones podran votar en les primàries obertes del PSPV

EuropaPress / València

Un total de 68.006 persones, mancant la depuració definitiva de les dades rebudes, podran votar en les primàries obertes del PSPV per a triar el candidat socialista a la Presidència de la Generalitat.

Segons ha informat el partit en un comunicat, per comarques podran votar 16.209 persones a Alacant (d’elles, 10.252 noves inscripcions), 9.748 a Castelló (7.588 noves) i 40.803 a València (31.247 noves). A més cal comptabilitzar altres 1.246 inscrites directament en la seu del partit.

380 centres de votació

El PSPV habilitarà un total de 380 centres de votació que donaran cobertura al 94,2 per cent de la població de tot el País Valencià. D’aquesta manera, els votants no hauran de desplaçar-se lluny dels seus domicilis per a exercir el seu dret a vot.

El secretari d’organització del PSPV, Alfred Boix, ha destacat “l’èxit” del procés, ja que s’ha aconseguit “superar amb escreix l’objectiu marcat, que era doblegar la xifra de militants socialistes”.

En aquest sentit, ha agraït “la implicació” dels militants i de les agrupacions socialistes, “així com l’interès que han demostrat els ciutadans per participar en el canvi de rumb” que el País Valencià “necessita”.

La societat “demana un canvi”

Per a Boix aquestes dades són un clar senyal que la societat valenciana demanda un canvi en la Generalitat i que ha arribat el moment que el PP convoque eleccions anticipades “per a deixar que els valencians es pronuncien en les urnes, igual que ja ho fan als carrers”.

“La situació d’asfíxia a la qual ens ha conduït el PP és insostenible, i està molt clar que Fabra és incapaç de traure’ns-hi, per la qual cosa ha d’assumir-ho i convocar les eleccions autonòmiques coincidint amb els pròxims comicis europeus, una data a la qual els socialistes concorrerem amb un projecte sòlid de futur”, ha recalcat.

Boix ha subratllat que és la primera vegada que un partit “obri les seues portes de bat a bat als ciutadans i els ofereix l’oportunitat” de triar el millor candidat, “una mostra més -ha afegit- que els socialistes valencians apostem per la transparència, i som la força del canvi que la societat està reclamant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa