Compromís deixa l'equip de govern de l’Ajuntament d'Alboraia

Un dels motius és la tèbia posició dels socialistes per aclarir els indicis judicials contra l'exalcalde del Partit Popular
3 març 2014 01:00h
Regidors de Comrpomís amb Emili Altur.
RedactaVeu / Alboraia

Compromís venia plantejant-se aquesta situació des de feia temps, i l'assemblea local ha decidit avalar l'eixida del govern municipal, “donada la posició mes bé tèbia dels socialistes per aclarir els indicis judicials  contra l'exalcalde del Partit Popular, Manuel Álvaro”. Compromís per Alboraia ha manifestat -per activa i per passiva que una línia roja irrenunciable del govern PSOE - Compromís era aclarir aquestes presumptes irregularitats de l'anterior mandatari. De fet, la coalició valencianista durà al jutjat a Manuel Álvaro pel seu compte”.

Un altre tema important és la manca de voluntat, per part del PSOE, per a demanar a la Generalitat la condonació del deute per les obres de soterrament del Metro. Cal recordar que Compromís va dur a terme una campanya a Alboraia, amb quasi 1.000 firmes replegades, en la qual demanava a la Generalitat la condonació del deute, i aquesta proposta, a més, va ser presentada a Les Corts Valencianes.

També, a les empreses municipals, la divergència en la gestió diària ha conduit al representant del PSOE a votar en companyia del Partit Popular, “en contra de l'opinió del representant de Compromís, el que ha comportat la dimissió d'aquest últim del càrrec de conseller delegat”.

Altres motius que han provocat l'eixida del govern de Compromís són “la tendència del PSOE a continuar els plantejaments urbanístics dels anteriors gestors públics de l’ajuntament d'Alboraia” i “la incomprensible resistència del PSOE a acordar el pressupost municipal amb la totalitat de les forces polítiques”, segons l'escrit de renúncia presentat pels tres regidors de Compromís en l'ajuntament d'Alboraia.

next