Diari La Veu del País Valencià
El Consell torna a obrir l’escola de pastors

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha llançat la segona edició del curs de ramaderia extensiva i escola de pastors “en atenció a l’elevada participació que va registrar el de l’any passat i la demanda existent”, segons afirma en un comunicat.

El curs tindrà lloc els mesos d’abril i maig i està orientat a la formació de nous pastors i a la incorporació de nous titulars d’explotacions ramaderes d’oví i caprí. Hi ha 30 places i les persones interessades s’hi poden inscriure fins al 20 de març.

El contingut del curs s’estructura en un mòdul de formació teòrica de 40 hores lectives, un mòdul de formació pràctica de 44 hores i unes jornades d’especialització i experiències d’escola de pastors de 20 hores lectives.

En la formació bàsica inicial es farà una introducció a la ramaderia extensiva, a la fisiologia animal, a la seua alimentació, a la higiene i sanitat animal, al benestar animal, al maneig, organització i gestió del ramat i també a la producció d’aliments derivats.

Dins de l’apartat pràctic, es realitzaran sessions en granges comercials que realitzen pasturatge i en instal·lacions orientades a la fabricació de formatge. A més, es realitzarà una pràctica de transhumància de Valdelinares a Vistabella del Maestrat.

L’última setmana del curs tindran lloc unes jornades amb conferències i taules redones en què participaran experts i representants del sector, sobre maneig en ramaderia extensiva, sostenibilitat de la ramaderia ecològica, transhumància, alimentació i past en ramaderia extensiva i ecològica i sobre comercialització de carn i formatges, entre altres temes.

Comparteix

Icona de pantalla completa