Diari La Veu del País Valencià
Declarada la situació de preemergència per nevades a la demarcació de València

La Delegació del govern espanyol ha declarat la preemergència en la Xarxa de Carreteres de l’Estat a la demarcació de València aquest dimarts a conseqüència de les nevades i ha restringit el trànsit per a vehicles pesats a l’A-3, entre els quilòmetres 242-297, i l’N-III a causa de la precipitació que està acumulant-se a la zona.

El País Valencià està aquest dimarts en avís per nevades a l’interior i pluges en el litoral en una jornada en la qual les màximes no superaran els 14 graus centígrads i les mínimes podrien caure fins als -5 graus, segons la predicció de l’Aemet.

Així, l’interior de les demarcacions de València i Castelló estan en avís taronja per neu, que pot deixar un acumulat de sis centímetres, mentre que el litoral de Castelló i l’interior d’Alacant estan en avís groc davant el risc que se n’acumulen dos centímetres.

D’aquesta manera, el cel estarà cobert i hi haurà precipitacions generalitzades i localment persistents. A la demarcació de Castelló, la cota estarà entre 200 i 400 metres i pujarà al final del dia fins als 500-600 metres; a la de València, entre 400-600 metres i pujarà fins a 800-1000 metres; i a la d’Alacant, entre els 1.000-1.200 metres i pujarà a la vesprada.

Les temperatures mínimes es mantindran amb pocs canvis i les màximes aniran en notable descens. A més, hi haurà gelades febles en zones altes de la meitat nord. En el litoral, vent del nord-est moderat amb intervals de fort i fluix a l’interior.

A Villagordo del Cabriel i a Fuenterrobles (Plana d’Utiel-Requena) neva amb força des de primeres hores del matí.

A més, el Centre de Prevenció d’Incendis Forestals de València informa que els observatoris forestals de Moluengo, Ropé, Caroche, Negrete, Martés i Castillico estan tancats per la neu.

Classes suspeses a sis municipis

La neu que està caient a diverses localitats, principalment a les comarques de l’interior de la demarcació de València, ha obligat a suspendre les classes i a tornar a les seues cases a alguns alumnes que havien sigut transportats en les rutes escolars, segons informen des de la Conselleria d’Educació i ajuntaments dels termes municipals afectats.

Així, les corporacions municipals de Requena i Utiel han comunicat la cancel·lació de les classes de tots els centres educatius. L’Ajuntament de Requena ha detallat que al llarg del matí tots els alumnes transportats seran traslladats als seus domicilis i, mentrestant, els centres continuaran oberts fins que tots els alumnes puguen anar tornant a les seues cases amb total seguretat.

A més, els centres amb menjador prestaran aquest servei i les classes queden suspeses per a la vesprada d’aquest dimarts, si bé no es tancarà cap centre fins que la totalitat de l’alumnat haja tornat al seu domicili, insisteixen.

Per la seua banda, l’Ajuntament d’Utiel ha explicat que, a causa de les inclemències meteorològiques i a l’activació de l’alerta taronja fins a les 00.00 hores de hui, se suspén l’activitat en els seus centres educatius.

A més, fonts de la Conselleria d’Educació han assenyalat a Europa Press que a Venta del Moro han tancat el centre per la neu, la qual cosa afecta un total de 53 alumnes d’Infantil i Primària, així com l’aulari de Jaraguas, amb 8 estudiants.

Així mateix, a Camporrobles i Fuenterrobles, l’alumnat transportat ha tornat a les seues llars, encara que els centres estan oberts.

Comparteix

Icona de pantalla completa