Diari La Veu del País Valencià
‘Seguirem ací fins que se sàpiga la veritat’. Fabra dimissió!!
RedactaVeu / València

Una altre dia 3 i una nova concentració de l’Associació de Víctimes del Metro. I de nou, la Plaça de la Mare de Déu plena de gom a gom demanant que es faça justícia i, sobretot, que s’assumisquen responsabilitats. De nou s’han escoltat els crits de ‘Fabra, dimissió’.

Aquesta nova concentració ve marcada pels últims fets ocorreguts als jutjats i, que de nou, tenen a la jutgessa Nieves Molina com a principal protagonista. Això ho han reconegut des de l’associació durant la lectura del manifest.

“El 20 de Gener va ser un dia molt especial per a l’AVM3J. L’Audiència Provincial reobria la recerca de l’accident de metro ocorregut en 2006. Per fi, anàvem a saber què va motivar el descarrilament del vagó!!. No obstant açò, la jutgessa instructora ens ho està posant molt difícil”.

Com ells mateixa ressalten, malgrat l’alt contingut tècnic de la instrucció, la jutgessa “ha establit un calendari de compareixences, que no deixa temps a preparar les preguntes. En molts casos, sense haver rebut àdhuc la documentació necessària, per la qual cosa els advocats acudeixen sense saber què preguntar”.

Lamentablement, “la jutgessa instructora no demostra cap intenció d’esclarir els fets esdevinguts el 3 de juliol, limitant-se, segons les seues pròpies paraules, a fer el que li han dit ‘per ordre de la superioritat’”.

Però malgrat les presses i falta de mitjans dels advocats, la instrucció està demostrant el que l’AVM3J porta més de 7 anys denunciant: “Una balisa ben programada, haguera evitat l’accident. La lectura de la caixa registradora, (caixa negra), es va fer sense presència judicial per insistència dels directius de FGV”.

“El directiu de FGV, Sr. Alepuz va mentir quan va dir que les dades s’esborraven en llegir-los. (l’empresa fabricadora ho nega, i també treballadors de FGV). FGV va mentir dient que el vagó sinistrat no havia descarrilat abans. Alepuz va tornar a mentir dient que el perit no ho havia preguntat”.

“I encara que no sabem quin serà el resultat de la instrucció, asseguren, el que ja ha quedat demostrat més que de sobres, és que en FGV les coses no es van fer bé. Ni abans, ni després de l’accident”.

I és responsabilitat dels seus dirigents, depurar responsabilitats per aqueixa mala gestió que va permetre que ocorreguera l’accident, i per la conducta amb poca ètica dels seus directius ocultant informació.

“És el que portem denunciant més de 7 anys, i és el que seguirem denunciant fins que s’assumisquen les responsabilitats derivades d’aqueixa gestió i de l’ocultació de proves que van interferir en la recerca”.

Llegir manifest

Comparteix

Icona de pantalla completa