Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià s’envola

Redactaveu / València

El País Valencià es troba hui dilluns en alerta per vents que han aconseguit ratxes de fins a 95 quilòmetres per hora a Vilafranca, de 89 en Fredes, 79 a Utiel, els 76 a Llíria i Castelló i els 73 a Xàtiva, segons fonts de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Les comarques del interior del País Valencià es troben en alerta taronja, risc important, per vent que pot superar els 90 quilòmetres per hora a l’interior, mentre que el litoral està en alerta groga, risc, ja que es preveu que les ratxes arriben als 70 quilòmetres per hora.

Un incendi obliga a desallotjar xalets a Godelleta

Per altra banda, efectius de Bombers treballen en l’extinció d’un incendi declarat hui dilluns en un barranc amb zona forestal prop de la localitat de Godelleta. L’incendi forestal ha obligat a evacuar per prevenció alguns xalets prop de la zona, segons el Consorci Provincial de Bombers.

El foc es va iniciar per causes que s’estan investigant al barranc Fuentecica d’aquesta localitat sobre les 7.56 hores d’aquest dilluns. Fins al lloc s’han mobilitzat set dotacions de bombers de Xiva, Paterna Catarroja, Requena, oficial i coordinador forestal. Així mateix, també s’han incorporat dues brigades de Imelsa.

Sufocat altre incendi a Bolbait

Més al sud, a la comarca de la canal de Navarrès, efectius de bombers han donat per controlat aquesta matinada un incendi forestal que es va declarar a la nit d’aquest diumenge a la zona de “las Balsillas” de Bolbait, segons ha informat el Consorci provincial de Bombers en el seu compte de Twitter.

El foc es va originar per causes que s’estan investigant sobre les 20.30 hores d’ahir diumenge en aquest paratge i fins al lloc es van mobilitzar nou dotacions de bombers de les localitats de Xàtiva, Ontinyent, Alzira, així com voluntaris de Navarrès, Vallada, coordinador forestal i oficial, tres brigades i tres autobombes d’emergències de la Generalitat Valenciana.

Aquest matí s’han incorporat set brigades de la Diputació i s’han fet relleus de bombers. L’incendi es va donar per controlat a les 5.41 hores d’aquest dilluns, segons la mateixa font.

El nivell de Preemergència per a hui és 3, risc màxim d’incendis forestals al País Valencià, segons el Centre de Coordinació d’Emergències.

Comparteix

Icona de pantalla completa