Diari La Veu del País Valencià
Partits, sindicats i patronal traslladaran als parlamentaris valencians a Madrid la necessitat d’un finançament just

Sindicats, patronal i partits polítics amb representació parlamentària a les Corts Valencianes, a excepció del PP, tornaran a Madrid el 24 d’abril per a reunir-se amb diputats i senadors valencians i “insistir” en la reivindicació d'”un finançament just per a la Comunitat Valenciana”.

Així ho ha avançat aquest dimarts el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez, durant la presentació dels comptes del sindicat de 2017-2018, en una roda de premsa en la qual ha explicat que la plataforma que es va crear per a convocar la manifestació del passat 18 de novembre per a donar visibilitat a “l’infrafinançament” valencià s’havia “refredat” una mica després de la mobilització, però ja s’ha “recuperat”.

“La batalla pel finançament segueix”, ha avisat. Encara més: en la seua opinió, haurien de plantejar-se una “gran manifestació a Madrid”, atés que “sembla evident que el major problema és la invisibilitat” i ha lamentat que si no es va “a Madrid, la visibilitat, almenys des del punt de vista dels mitjans de comunicació de caràcter nacional, no té cap transcendència”.

En aquest punt, Sáez ha admés que hi ha “alguna discrepància”, però sosté que si el problema del finançament autonòmic no es resol satisfactòriament i les dificultats són creixents “caldrà fer-ho perquè en cas contrari traslladarem una sensació d’impotència i fracàs que no mereix la Comunitat Valenciana i aquells als quals aspirem a representar”.

Segons ha explicat Sáez, s’està treballant amb altres autonomies que tenen plataformes semblants a les del País Valencià, com és el cas de les Illes Balears. També s’han posat en contacte amb altres com Andalusia, amb la qual no hi ha cap plataforma d’aquest tipus “per a intentar un parell de trobades entre Andalusia i la Comunitat Valenciana per a defensar junts la reforma del sistema de finançament”, ha explicat el dirigent sindical.

Comparteix

Icona de pantalla completa