Diari La Veu del País Valencià
L’exgerent de FGV, processada per manipular els contractes amb empreses de seguretat

Marisa Gracia haurà de respondre pels contractes presumptament manipulats que va signar amb dos empreses de seguretat mentre era gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). Al costat de Gracia, també estan processats altres dos exdirectius de l’empresa: Vicente Contreras i Manuel Sansano. Tots 3 estan investigats per les seues possibles responsabilitats en l’accident de metro de València del 3 de juliol de 2006, després que l’Audiència reobrira la causa la setmana passada.

El processament de Gracia, Contreras i Sansano deriva de la querella d’un extreballador de FGV que va alertar de suposades maniobres per a afavorir Med Seguridad i Prosegur perquè se’ls adjudicara la seguretat de les instal·lacions de l’empresa ferroviària.

Com en el cas de l’accident, el jutjat va arxivar la causa i l’Audiència va ordenar-ne la reobertura. Al sumari consten indicis suficients per al processament, a parer del jutge instructor, com ara les declaracions del querellant, els documents aportats en què consten rectificacions manuscrites sobre l’informe original del querellant i la contractació dels fills de Gràcia per empreses de seguretat.

Per tot això, la Sala considerava que existien indicis de delicte que justificaven la revocació del sobreseïment i demanava al jutjat que procedira a acordar noves diligències, si eren procedents, o que dictara l’obertura de judici.

Comparteix

Icona de pantalla completa