Diari La Veu del País Valencià
La neteja dels actes vandàlics a les façanes de Ciutat Vella costarà 36.000 euros a València

L’Ajuntament de València ha impulsat a través de la Delegació de Gestió de Residus Sòlids un servici intensificat per a la neteja de pintades a Ciutat Vella. El programa tindrà un cost de 36.000 euros i al remat es netejaran uns 10.000 metres quadrats.

La regidora Pilar Soriano ha explicat que aquesta iniciativa és fruit de la voluntat del govern municipal per a resoldre un problema que havien traslladat al consistori els veïns de la zona arran de la proliferació de pintades a les façanes dels edificis. “No és una actuació senzilla perquè es tracta de façanes de propietats privades, però aquest govern municipal vol donar resposta a les reivindicacions veïnals amb una intervenció que dignificarà aquest espai degradat per actes incívics”, ha explicat Soriano, qui ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per a “fer pedagogia i evitar entre totes i tots les pintades i qualsevol acte vandàlic a la nostra ciutat”.

La intervenció ja s’ha iniciat a places com les de l’Àngel o l’Àngel Custodi i durant els pròxims tres mesos continuaran amb el treball de tres equips de neteja que eliminaran pintades tant als murs i façanes com als contenidors. El pressupost total de l’actuació municipal arriba als 36.000 euros i contempla el manteniment de les pintades artístiques i figuratives o les que tinguen un valor simbòlic. No s’intervindrà, però, en elements de fusteria de finestres o portes de propietat privada on no es pot garantir el tractament i la conservació adequades.

En 2017 es van netejar 8.183 metres quadrats de grafits a Ciutat Vella i s’estima que el pla posat ara en marxa incrementarà la superfície netejada en uns altres 10.000 metres quadrats fins a finals del mes de maig. A partir d’eixe moment se seguirà implementant el servici ordinari de neteja.

Comparteix

Icona de pantalla completa