Diari La Veu del País Valencià
Álvaro deixa de ser portaveu de VerdsEquo perquè no està d’acord amb com se l’ha rellevat en Medi Ambient

Julià Álvaro, fins ara portaveu de VerdsEquo del País Valencià, ha presentat aquest dimarts la seua renúncia a seguir exercint aquest càrrec perquè no comparteix la forma com s’ha gestionat “el recent relleu en la Secretaria Autonòmica de Medi Ambient i Canvi Climàtic i les seues conseqüències”. Álvaro ja va presentar el passat 13 de febrer la renúncia al càrrec de coportaveu de Compromís, per la qual cosa aquesta nova renúncia el converteix “en un militant de base més de la formació ecologista.

El ja exportaveu ha traslladat aquesta vesprada la seua renúncia per correu electrònic als òrgans de direcció del seu partit. En ella ha agraït la “confiança” dels militants de la formació i ha expressat que no comparteix “ni des de lluny” la forma com “primer alguns companys al marge dels òrgans de direcció i després aquests mateixos òrgans” han gestionat la seua eixida del Consell.

Així, ha assenyalat que “ja no va estar d’acord” amb com es va actuar davant les anteriors substitucions de càrrecs de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Álvaro entenia que aquests canvis “afeblien greument” el compliment dels compromisos de VerdsEquo amb l’ecologia política i amb “els milers de persones que confiaven en ells per a dur-les a terme”.

Per a Álvaro, aquests canvis “sempre van vindre imposats” i, davant de l'”aquiescència” del partit, els van deixar en “un paper subaltern d’altres formacions que, ni des de lluny, tenen les polítiques verdes i de sostenibilitat com a eix de la seua gestió”.

Així, explica que aleshores va seguir com a portaveu perquè pensava que “hi havia marge per a ressituar els seus objectius polítics estratègics dins del Govern del Botànic i de cara al futur”. “Ara no veig que açò es puga fer i, per tant, no em considere la persona adequada per a exercir la representació del nostre partit, de les seues decisions i les seues polítiques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa