Diari La Veu del País Valencià
Josep Nadal (Compromís): El camp valencià està ple de pirates

El debat al voltant de la reforma de la Llei de Contractes i Altres Relacions Jurídiques Agràries ha portat el diputat de Compromís Josep Nadal a la conclusió que “el camp valencià està ple de pirates”. La constatació de Nadal es refereix als intermediaris que s’aprofiten de la seua posició de preeminència per a imposar als llauradors els preus dels productes, mitjançant contractes verbals.

La reforma proposada per Compromís, admesa a tràmit per tots els grups llevat del PPCV, vol obligar que els acords de compravenda es realitzen per escrit i consten en un registre que permeta la verificació posterior del seu compliment i done més garanties a “la part més feble”, és a dir, als llauradors.

Carregant el vídeo…

La referència als pirates, però, no ha passat inadvertida als grups de l’oposició. Al popular José Ramón Calpe li ha semblat una “exageració”, mentre que el parlamentari de Ciutadans Emigdio Tormo hi ha ironitzat, tot explicant que mai ha vist pel camp “ningú amb pota de fusta i un pedaç a l’ull”.

Nadal ha desenvolupat el seu argument amb l’ampliació de la condició de “pirates” als qui contracten collidors i altres treballadors a través d’empreses de treball temporal en condicions de “semiesclavatge”. La diputada del PSPV Sabina Escrig ha donat la raó a Nadal amb el matís que “els pirates estan per tot arreu” i no només al camp.

Comparteix

Icona de pantalla completa