Diari La Veu del País Valencià
Català es desenganxa per a rellevar Fabra

RedactaVeu / València

La consellera d’Educació Maria José Català s’ha desvinculat definitivament de presentar-se com a candidata a la presidència de la Generalitat.

Així, al desdejuni informatiu del Fórum Europa Tribuna Mediterrània en ser preguntada per si li “incomoda que en alguns mentiders es parle d’ella com a alternativa a Fabra” i “si estaria disposada a presentar-se a les eleccions de 2015”, la consellera d’Educació, Cultura i Esport, María José Català, ha destacat que està “amb el projecte polític” i “sempre al costat” del president de la Generalitat, Alberto Fabra, i que com a titular d’una de les carteres del Consell mira “cap endavant, no cap amunt”.

María José Català ha recordat que amb 26 anys va accedir a l’alcaldia de Torrent (València), “una de les coses més boniques i gratificants” que ha fet i farà, ha asseverat. Per açò, ha admès que li va costar deixar el càrrec de primera edil.

No obstant açò, ha remarcat: “Quan vaig deixar l’alcaldia de Torrent vaig deixar el meu projecte polític personal i em vaig incorporar al d’Alberto Fabra. Estic amb el projecte de Fabra com a consellera i tinc treball suficient com per a fer-ho molt bé, no per a mirar cap amunt, sinó cap endavant”.

En la mateixa línia, ha comentat que treballarà “de manera molt intensa” de cara a les eleccions de 2015 perquè el PP obtinga “els millors resultats”. “Sempre al costat del meu president, que és Alberto Fabra, i hem de lluitar perquè el nostre partit tinga el màxim suport de la ciutadania”.

Adolfo Suarez i David Cameron, el seus referents

Català ha pronunciat un discurs en el qual ha parafrasejat diversos dirigents polítics i ha confessat la seua predilecció per dos d’ells, l’expresident del Govern espanyol Adolfo Suárez i el primer ministre del Regne Unit, David Cameron.

Sobre el primer, Català ha dit que, encara que no va viure la seua època -precisament hui celebra el seu 33 aniversari- és “un referent” per a ella perquè admira “profundament el seu treball de consens”. “Per a mi és un referent clar del que ha de ser la política en els pròxims anys” intentant “arribar al centre de les aspiracions d’uns i d’uns altres”, ha dit.

Sobre el ‘premier’, ha bromejat amb la seua companya ‘popular’ i consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig -present en l’acte-, qui en alguna ocasió ha manifestat la seua admiració per Margaret Thatcher. “Com veuen, ambdues admirem el parlamentarisme britànic, però ella és més de Thatcher i jo més de Cameron”, qui, al semblar de Català, té un “discurs captivador”.

D’altra banda, la consellera ha apuntat que li preocupa “molt” la desafecció dels ciutadans cap a la política, “però encara més avançar cap a una societat en la qual els ciutadans senten indiferència cap el que és públic”.

“Una cosa és defensar el que és públic i donar-li tot el protagonisme a l’Estat i una altra cosa és defensar-ho i donar-li el protagonisme als ciutadans, són dues coses diferents”, ha sentenciat Català, que s’ha mostrat favorable a la segona opció.

Comparteix

Icona de pantalla completa