Diari La Veu del País Valencià
L’artista Santiago Sierra no acudirà a la presentació de la seua obra sobre presos polítics a València

València ja no acollirà la presentació de l’obra censurada per ARCO sobre presos polítics. L’artista Santiago Sierra ha renunciat a participar en les Jornades sense mordassa que tindran lloc a l’Octubre CCC demà, dijous 1 de març, dins de les Falles Antifeixistes, segons indica Acció Cultural del País Valencià en un comunicat.

Sierra hauria indicat que, “després de la repercussió mediàtica que ha tingut tot l’afer de la seua obra recentment censurada a la fira ARCO de Madrid”, ara vol situar-se “en un pla discret”. Sí que assistiran el seu representant Luis Navarro i Pablo Mayoral, de la Comuna d’Ex-presos del Franquisme, que faran una xerrada sobre la peça.

L’estudi de l’artista informa que, “després del que va passar ahir [per dilluns] durant la presentació de l’obra ‘Presos polítics a l’Espanya Contemporània’ a la Fundació Anselmo Lorenzo de Madrid i la repercussió que està tenint en els mitjans tot aquest assumpte, l’artista Santiago Sierra ha decidit cancel·lar les seues pròximes aparicions públiques, en particular la imminent presentació a València en el context de les Falles Antifeixistes. En el seu lloc hi assistirà un representant de l’estudi implicat en el procés de producció de la peça, que podrà donar de primera mà els detalls d’aquesta. Així mateix, cancel·lem de moment la infinita sèrie d’entrevistes que hem estat atenent durant aquests dies.”

L’estudi també considera que “l’enrenou” que provoca la presència de l’artista resta protagonisme a l’obra en ella mateixa. “A més, amb els limitats recursos d’un petit estudi, no som capaços de gestionar l’allau mediàtica que es va desencadenar ahir, ni la llarga sèrie de comentaris, alguns amenaçadors, que s’han generat a les xarxes des de la seua retirada d’ARCO”, afegeixen.

L’estudi conclou dient que “el missatge ja ha arribat i no necessita més promoció per a complir el seu objectiu. Per això, fins que passe la tempesta, hem decidit situar-nos en un pla discret permetent que la peça faça el seu recorregut i centrar-nos en projectes futurs”.

Comparteix

Icona de pantalla completa