Diari La Veu del País Valencià
El mercat immobiliari valencià preveu quedar-se sense estoc de vivendes en 4 anys

El mercat del sòl residencial a València comença a “despertar” després de patir una de les caigudes més dràstiques de tot l’estat espanyol durant la crisi econòmica i registra una pujada dels preus “real” que arriba a incrementar-se fins a un 70% en algunes zones, com ara Malilla Nord. Després de l’esgotament del mercat de ciutats com Madrid i Barcelona, València comença a ser “una de les places més atractives” per als inversors.

Tant és així que durant el primer semestre de 2018 es preveu que isquen al mercat entre 10 i 15 noves promocions a València, que se sumarien als més de 60 projectes que es troben actualment en comercialització, i “tot apunta que l’estoc de sòl urbà en la ciutat de València es veurà esgotat en els pròxims 3 o 4 anys”. Així es desprén de l’informe elaborat per CBRE, companyia de consultoria i serveis immobiliaris, que ha sigut presentada aquest dimecres pel director d’Obra Nova de CBRE Espanya, Carlos de Almeida, i el director de l’oficina de CBRE a València, José Ángel Sospedra.

L’estudi assenyala que les zones en les quals es concentra un major nombre de projectes són Malilla, Quatre Carreres i Benicalap. “S’han convertit en àrees d’expansió molt valorades en el mercat, ja que és possible adquirir habitatges nous amb bones qualitats i que compten amb dotacions de zones comunes a preus més assequibles que en altres zones més consolidades”, ha assenyalat Carlos de Almeida.

Pel que fa a la demanda, cal destacar el “canvi en la mentalitat” dels inversors, que cada vegada és més notable a causa de l’accés a informació detallada sobre els projectes i que fa que les seues decisions es basen en un nombre de factors més ampli, ha apuntat. En aquest sentit, ha assegurat que “els clients ja no determinen la seua decisió de compra només pel preu; ara també valoren altres aspectes, com ara les zones comunes, el nivell d’eficiència energètica o la possibilitat de triar acabats i millores per a personalitzar els habitatges en funció de les seues necessitats”.

Per a enguany, preveuen que la demanda es focalitzarà en els enclavaments situats dins de la ciutat en els quals encara hi ha disponibilitat de sòl, com són Benicalap, Patraix i Moreres, “i es veurà per primera vegada des de 2008 com torna l’interés en les zones d’expansió natural de la ciutat i la seua àrea metropolitana, ja que tot apunta al fet que l’estoc de sòl urbà en la ciutat de València es veurà esgotat en els pròxims 3 o 4 anys”, ha augurat Sospedra. Açò abocarà a la demanda a “eixir de l’àrea metropolitana en quatre o cinc anys quan s’esgote sòl residencial” de la ciutat, ha avançat l’analista. De fet, ja s’està reactivant la demanda a Torrent, La Canyada o Alfafar, quan “fins ara no n’hi havia”, ha asseverat.

El director d’Obra Nova de CBRE Espanya, Carlos de Almeida, ha explicat que l’augment del preu final és desigual en cada barri, encara que ha apuntat que València, que és la tercera ciutat de l’Estat, té un preu de l’habitatge inferior al d’altres capitals. Tanmateix, amb la tendència de preus a l’alça va a ser “impossible” trobar una obra nova per menys de 200.000 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa