Diari La Veu del País Valencià
El Consell estudia implantar sistemes de control d’absències laborals del funcionariat judicial

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha avançat aquest dimecres que el seu departament està estudiant la possibilitat d’implantar un nou sistema per a controlar, a més de l’entrada i les eixides, les absències dels funcionaris durant la jornada laboral tant en la Ciutat de la Justícia de València com en la resta de partides judicials.

Així ho ha indicat Bravo en la sessió plenària d’aquest dimecres en resposta a una preguntada parlamentària formulada pel diputat de Ciutadans, Emigdio Tormo, sobre les mesures que engegarà contra l’absentisme en la Ciutat de la Justícia.

Tormo ha reconegut que aquest enclavament té diversos problemes “heretats del PP com a defectes de construcció o sistemes de seguretat que no funcionen, però “uns altres són de la gestió de l’actual Consell”. Per açò, ha demanat a la consellera que “deixe de llavar-se les mans” i d’anar “a remolc” i l’ha instat a “avançar-se i gestionar com Déu mana”.

Sobre aquest tema, Bravo ha defensat que els 1.400 funcionaris que treballen a la Ciutat de la Justícia estan controlats a través d’un sistema d’empremta dactilar que arreplega els horaris, permisos, llicències i vacances dels treballadors.

No obstant açò, ha reconegut que “pot ser que existisquen supòsits aïllats d’absentisme”, però ha subratllat que “açò no significa que tots els funcionaris incórreguen en el mateix problema”. “Ens preocupa perquè per molt escassos que són els supòsits, perjudiquen la resta de l’administració”, ha remarcat.

Per açò, ha incidit que durant aquesta legislatura s’ha modificat el sistema de control en algunes partides judicials i s’ha implantat el programa ‘Cronos’, que “permet el control del funcionari en el seu lloc de treball des que engega l’ordinador”. Aquest sistema, ha puntualitzat, es troba ja instal·lat a Massamagrell, Quart de Poblet i Paterna i, pròximament, s’implantarà en la resta, ha avançat.

En qualsevol cas, ha remarcat que la conselleria està estudiant implantar tant en la Ciutat de la Justícia com en la resta de partides judicials un nou sistema que permeta “no solament el control de l’accés i de les eixides dels funcionaris, sinó, a més, les absències durant la jornada laboral”.

Comparteix

Icona de pantalla completa