El Biobanc de l'Hospital General de València obté una certificació de qualitat internacional

Les principals funcions del Biobanc són l'obtenció, custòdia i cessió de mostres biològiques d'origen humà destinades a la recerca biomèdica
/ València
1 març 2018 01:00h
La certificació acredita el compliment dels procediments i garanteix unes condicions òptimes d\'emmagatzematge, processament i cessió de les mostres del Biobanc.

El Biobanc de l'Hospital General de València ha obtingut la certificació de qualitat internacional ISO 9001 per al tractament de mostres biològiques d'origen humà i la seua utilització en recerca biomèdica.

Aquesta certificació acredita el compliment dels procediments i garanteix unes condicions òptimes d'emmagatzematge, processament i cessió de les mostres, segons ha explicat en un comunicat la directora científica del Biobanc i cap del Servei d'Anàlisis Clíniques, Goitzane Marcaida. També ha destacat que gràcies a l'activitat del Biobanc "s'enforteixen els vincles d'unió entre donants, clínics i professionals que possibiliten l'avanç de la recerca".

Les principals funcions del Biobanc són l'obtenció, custòdia i cessió de mostres biològiques d'origen humà destinades a la recerca biomèdica, "sempre organitzades com una unitat tècnica amb criteris de qualitat, ordre i destinació". El material biològic és cedit per donants, després de la signatura d'un consentiment informat, i subministrat als projectes de recerca que ho sol·liciten i que siguen aprovats prèviament pels comités d'ètica i científics als quals s'adscriu el Biobanc.

La utilització d'aquestes mostres biològiques, associades a informació clínica, pot derivar en el descobriment de nous mètodes per a un millor diagnòstic de les malalties i de nous fàrmacs per al seu tractament.

next