Diari La Veu del País Valencià
L’exgerent de Ferrocarrils de la Generalitat, Marisa Gracia, declararà el 26 de març pel cas de l’accident de metro

La jutgessa del jutjat d’instrucció número 21 de València, que investiga l’accident de la Línia 1 de Metrovalencia que el 3 de juliol de 2006 va costar la vida a 43 persones i va provocar ferides a 47 més, ha citat l’exgerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) Marisa Gracia i altres quatre investigats per a prendre’ls declaració el 26 de març.

Així mateix, la instructora ha donat trasllat a les parts de la petició de la Fiscalia perquè la investigació es prorrogue tres anys més, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ).

La citació es produeix després que a mitjan passat mes de febrer l’Audiència Provincial de València ordenara a la instructora reobrir la causa de l’accident, que la jutgessa ha arribat a arxivar en tres ocasions i que ha sigut posteriorment reoberta per decisió de la mateixa Audiència.

D’altra banda, la jutgessa demana a FGV que remeta, com més prompte millor, còpia dels expedients de responsabilitat patrimonial tramitats per l’organisme per a conéixer l’entitat de les lesions patides per les persones que van resultar ferides com a conseqüència del sinistre. Açò és necessari per a la qualificació dels fets.

En aquella resolució, l’Audiència acordava que s’oferira la possibilitat de declarar com a investigats a Marisa Graciam exgerent de FGVm i altres set persones més: Salvador Orts, ocupava el càrrec de cap d’estudis i projectes i era membre del Comité de Seguretat; Francisco Gracía, director tècnic de l’explotació i membre del Comité de Seguretat; Vicente Antonio Contreras, director adjunt de l’explotació; Sebastián Argente, excap de la Línia 1; Juan José Gimeno, llavors director de l’Auditoria per a la seguretat i circulació, i Manuel Sansano, exdirector d’operacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa