Diari La Veu del País Valencià
La Gaiata Brancal de la Ciutat i la Colla Rebombori, guardonades per la promoció del valencià en les Festes de la Magdalena

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha lliurat els premis a les gaiates i colles guardonades per la promoció i l’ús del valencià en els llibrets de les Festes de la Magdalena 2018. Al lliurament ha assistit el conseller Vicent Marzà, acompanyat pel director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano.

Política Lingüística ha lliurat un total de 18 premis en dues modalitats: gaiates i colles, que rebran 33.100 euros. Açò suposa un augment de 2.000 euros més que l’any anterior.

Segons el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà: “La festa, la Magdalena, és un element vertebrador, fa que ens reconeguem com a grup, ens dota d’un sentiment de pertinença. El mateix passa amb la llengua i és per això que els premis als llibrets de les festes de la Magdalena uneixen les dues qüestions”. Marzà també ha agraït la participació “a les gaiates i a les colles que s’han presentat als premis per a la promoció de l’ús del valencià en els llibres de la festa de la Magdalena”.

En la modalitat de gaiates, la Gaiata Brancal de la Ciutat ha guanyat el primer premi, dotat amb 4.000 euros. El segon premi ha sigut atorgat a la Gaiata Farola-Ravalet, que rebrà 3.500 euros. El tercer premi, amb una dotació de 3.000 euros, ha recaigut en la Gaiata Sequiol. A més, s’ha concedit un quart premi de 2.000 euros a la Gaiata l’Espartera de Castelló, i un cinqué guardó a la Gaiata Portal de l’Om, que rebrà 1.400 euros.

També s’han concedit altres cinc guardons amb una dotació de 1.000 euros per a la Gaiata 17 Tir de Colom, la Gaiata Horts dels Corders, la Gaiata Sensal, la Gaiata Porta del Sol i la Gaiata la Cultural. Finalment, la Gaiata Fadrell, la Gaiata Cor de la Ciutat, la Gaiata Castalia i la Gaiata l’Armelar han rebut quatre premis de 800 euros.

En la modalitat de colles, el primer premi ha recaigut en l’Associació Colla Rebombori de Castelló, dotat amb 3.500 euros. El segon premi ha sigut per a l’Associació Cultural El Magre, guardonada amb 3.000 euros. El tercer premi, amb una dotació de 2.500 euros, s’ha concedit a l’Associació Colla L’Olla, i el quart premi, de 2.000 euros, s’ha atorgat a la Colla El Pixaví.

La Conselleria atorga anualment aquests premis, que tenen com a objectiu ajudar econòmicament en la realització d’activitats pròpies de colles i gaiates i que al mateix temps faciliten la promoció de l’ús del valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa