Diari La Veu del País Valencià
Els Poblats Marítims es convertiran en el plató de ‘La gente’, el primer llargmetratge d’Àlex Montoya

La ciutat de València, en concret la zona de Poblats Marítims, acollirà durant el mes de març el rodatge de La gente, comèdia que suposa el debut del cineasta Àlex Montoya en l’àmbit del llargmetratge i que coproduiran les productores valencianes Nakamura Films i Kaishaku Films.

La cinta, que ha comptat amb el suport de l’IVAC i d’À Punt Media, versa sobre un grup de persones amb un objectiu comú: tractar de posar-se d’acord i enfrontar-se a la seua capacitat per a organitzar-se. “Units i separats. Iguals però diferents. Una proposta que qüestiona amb humor el concepte mateix de la participació”, expliquen els responsables de la producció en un comunicat.

La comèdia estarà protagonitzada per un repartiment “d’altura”: Francesc Garrido (Sé quién eres), Cristina Plazas (Velvet; Vis a vis), Nacho Fresneda (El ministerio del tiempo), Lorena López (Ella es tu padre), María Juan (Las noches en el club de la comedia), Sergio Caballero (Brava; La madre), Jordi Aguilar (El Bar), Marta Belenguer (Amar), Greta Fernández (Se quién eres), Jorge Silvestre (Amar), Juan Mandli (Un suave olor a canela), Irene Anula (Los miércoles no existen) i Hwidar Abdelatif (El príncipe; Fe de etarras). I, a més, comptarà amb la col·laboració especial de Pablo Sánchez, cantant de La Raíz.

Montoya, un dels curtmetragistes més importants d’Estat, és un cineasta autodidacta a qui els seus curts li han suposat més de 170 guardons i diversos centenars de seleccions en festivals nacionals i internacionals, entre els quals destaca una nominació al Goya 2014 pel seu curtmetratge Lucas i una menció especial en Sundance 2010 pel seu curtmetratge Cómo conocí a tu padre.

El projecte de llargmetratge naix a partir de la proposta escènica que la companyia valenciana Pérez&Disla va posar en marxa a finals del 2012. Amb un text escrit per Juli Disla i Jaume Pérez, l’obra ha obtingut importants premis i reconeixements en l’àmbit de les arts escèniques (Finalista Premis Max 2014 com a millor autoria revelació; Espectacle més innovador i original TAC 2014 a Valladolid i Millor direcció a l’Indifest 2015, a Santander).

La pel·lícula és una coproducció de les productores valencianes Nakamura Films i Kaishaku Films, responsables de cintes com el documental El hombre que embotelló el sol o el curtmetratge Bikini, premiat internacionalment.

Comparteix

Icona de pantalla completa