Diari La Veu del País Valencià
Guanyar Alcoi vol convéncer els veïns que Trillo o mereix seguir sent fill adoptiu de la ciutat

Guanyar Alcoi ha organitzat aquest dissabte, al Centre Ovidi Montllor del municipi, les jornades ‘Expedient Trillo: les mentides del Yak-42’ amb la intenció de donar a conéixer la gestió de l’exministre de Defensa del Partit Popular Federico Trillo.

En un comunicat han explicat que la raó de la jornada, organitzada en col·laboració amb Acció Cultural del País Valencià (ACPV), és que Trillo és fill adoptiu de la localitat “malgrat els dos intents fallits de retirar-li aquesta condició”, que se li va concedir a proposta de l’aleshores alcalde socialista Josep Sanus. Al seu judici, l’exministre “no mereix el títol honorífic”.

L’acte comptarà amb l’assistència del pare d’un militar valencià mort en l’accident; del vicepresident de l’Associació de Víctimes, Paco Cardona, i de Luis Gonzalo, exmilitar expulsat “per denunciar la corrupció en la cúpula de l’exèrcit”, segons indica Guanyar Alcoi.

En aquest sentit, han denunciat que durant els intents per a retirar-li a Trillo aquest títol “hi ha hagut amenaces de denúncia per part de l’exministre als regidors signataris de la ponència si seguia avant i tot un conjunt d’obstacles administratius”.

Per açò, des de Guanyar Alcoi han dit “sentir-se obligats èticament” d’informar la ciutadania “de primera mà, amb les víctimes coneixedores de la seua gestió, de per què Trillo no mereix el títol honorífic i per a pressionar políticament perquè avancen els tràmits per a la retirada”.

Sobre aquest tema, el regidor Cristian Santiago ha remarcat que la intenció és “donar a conéixer a totes les persones d’Alcoi quin tipus de persona tenim com a fill adoptiu de la ciutat a través de la informació de la seua gestió al capdavant del Ministeri de Defensa i, concretament, en la tragèdia del Yak-42, on van morir 62 militars”.

Així mateix, ha plantejat que amb la iniciativa es vol “impulsar” la retirada del títol, una mesura que ha tingut “tantes traves” i que, “finalment, fins i tot els regidors signataris de la ponència hem sigut amenaçats amb ser denunciats per Trillo”. “En definitiva, volem demostrar que és un fill adoptiu que Alcoi no mereix”, ha resolt.

Comparteix

Icona de pantalla completa