La Primavera Valenciana torna hui al carrer

Ara fa un any que les porres i els llibres es van barrejar a València
14 febrer 2013 01:00h
Manifestació per l'educació
RedactaVeu / València
 
ʹPer una escola pública i de qualitatʹ, eixe és el lema que continua mobilitzant l'IES Lluís Vives i tota la comunitat educativa. Després d'un any, les innumerables retallades i la nova llei d'educació, encara mantenen viu aquest missatge i perquè no se’ns oblide, es celebraran durant el dia de hui tres actes que ens conviden a mantindre viva la llavor de la Primavera Valenciana.
 
En primer lloc, a les 14.00 h al Lluís Vives se celebrarà una acte que tractarà de fer públic el compromís i l'estima per una escola pública i de qualitat. Aquest acte consistirà en una abraçada simbòlica a l'IES Lluís Vives, tal i com es va fer el curs passat.
 
Ja entrada la vesprada, a les 18.00 h, al carrer Xàtiva, s’ha convocat una manifestació per l'aniversari de la Primavera Valenciana, contra les retallades socials, la repressió i la pèrdua de llibertats.
 
Finalment, a les 22.00 h, al Palau de Congressos, es tancarà la jornada amb un concert multitudinari, en el qual participarà el millor elenc de l'escena musical del País: Feliu Ventura, Pau Alabajos, Cesk Freixas, Meritxell Gené, Emma Get Wild, Obrint Pas, Aspencat, Mr. Perfumme, Tórtel, La Habitación Roja, El Diluvi, Julio Bustamante, La Gossa Sorda, Clara Andrés, Maronda, Manolo Tarancón, Sénior i el Cor Brutal, Arthur Caravan i Galavera. I a més, amb la col·laboració especial de Xavi Castillo, Eugeni Alemany i Toni de l'Hostal.

 
La iniciativa del concert va nàixer amb un projecte de micromecenatge en la plataforma Verkami. Aquesta era la millor manera de recollir fons i donatius per a poder fer front a les despeses dels 70 expedients sancionadors i 30 judicis pendents de persones que, en l'àmbit de l'Assemblea Global del Lluís Vives, han manifestat lliurement la seua voluntat que siga l'Associació Jurídica Primavera Valenciana qui porte la seua defensa jurídica davant els Tribunals.


 
Des de La Veu del País Valencià esperem que tot siga un èxit i que no se'ns oblide que els nostres fills són el futur d'aquest poble i que per ells hem de donar-ho tot. Recordem aquest missatge: per una escola pública i de qualitat.


 
STEPV dóna suport a la manifestació
 
STEPV dóna suport i participarà en els actes convocats en commemoració de la Primavera Valenciana que van tindre lloc ara fa un any, arran de la forta repressió policial a l'alumnat de l'IES Lluís Vives. D'aquesta manera, el Sindicat participarà en l'abraçada a l'institut que hi haurà pel matí i en la manifestació de la vesprada a les 18h.

En aquell moment, el Sindicat ja va denunciar aquestes agressions i va participar activament en les actes de protesta i en la constitució de l'Assemblea per les llibertats i contra la repressió.

Els actes commemoratius tenen com a objectiu l’arxiu del casos judicials pendents, la depuració de responsabilitats polítiques i penals dels responsables de la repressió policial contra estudiants i ciutadanes i ciutadans que es manifestaven per exigir els seus drets i continuar la lluita per acabar amb la vulneració de les llibertats democràtiques.

STEPV anima a la comunitat educativa i a la ciutadania a participar en aquests actes de commemoració de la Primavera Valenciana i a continuar la lluita contra les retallades socials de la ciutadania.
 
 


 
next