Diari La Veu del País Valencià
La Universitat de València i l’Ajuntament posaran tanques a Tarongers per a evitar el ‘botellón’

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha aprovat un conveni amb la Universitat de València que permetrà barrar tot el perímetre del Campus de Tarongers de la institució acadèmica per a pal·liar els problemes de botellón i de seguretat ciutadana. El conveni també preveu l’ampliació de l’IES Ramon Llull i poder comptar amb un jardí de 23.000 metres quadrats per a ús ciutadà.

“Aquest conveni dóna solució a una demanda de la Universitat que demanava poder tancar tot el perímetre de la seua seu en l’Avinguda dels Tarongers”, ha explicat la regidora responsable de l’àrea d’Educació i portaveu del govern municipal, María Oliver, qui ha indicat que, a més, s’ha coordinat aquesta demanda de la institució acadèmica amb la petició de la Conselleria d’Educació per a l’ampliació de l’IES que està al costat”.

Oliver ha destacat que es tracta d'”un bon acord que, encara que ha costat bastant temps de negociacions”, satisfà totes les parts”. “Un acord que permetrà a la Universitat de València tancar el seu recinte i pal·liar els problemes que té especialment els caps de setmana pel tema del botellón“, ha indicat per a recordar que “es tracta d’una zona limítrofa on s’acaba la ciutat.”

La regidora ha detallat que aquest conveni preveu que el parc públic en projecte que queda dins d’aquesta zona puga ser utilitzat per tota la ciutadania, ja que la Universitat es compromet a fer el disseny del parc en coordinació amb l’Ajuntament i que, encara que es tanque en durant els mateixos horaris que la resta dels parcs municipals, “tinga un ús públic”.

Comparteix

Icona de pantalla completa