Diari La Veu del País Valencià
La reversió de La Ribera portarà més personal, millors accessos i infraestructures i aparcament gratuït

El procés de reversió del departament de la Ribera impulsat per la Conselleria de Sanitat per a retornar la seua gestió al sistema públic valencià ha entrat en la seua recta final, ja que en menys d’un mes, el 31 de març, expira el contracte de concessió després de 15 anys de gestió privada. El primer govern del PP al País Valencià, presidit per Eduardo Zaplana, va ser qui va adjudicar en 1999 a Ribera Salut el primer hospital de gestió privada a l’estat espanyol, que va donar nom a aquest nou sistema de concessió administrativa sanitària: el model Alzira.

No obstant això, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar a les Corts Valencianes el 16 de setembre de 2016, amb un any i mig d’antelació, que el contracte no es renovaria. Des d’aleshores, Ribera Salut ha acudit en nou ocasions als Tribunals per a tractar d’impedir aquesta reversió, que han sigut desestimades. D’aquesta manera, l’1 d’abril la gestió d’aquest departament de salut, que atén una població de 250.000 habitants, tornarà a ser pública.

La Conselleria de Sanitat assegura que després de la reversió no solament seguirà el mateix personal sinó que s’augmentaran la plantilla i els serveis, es modernitzaran les infraestructures, es milloraran els accessos i l’aparcament serà gratuït. No obstant això, seguiran els mateixos treballadors sota la condició de treballadors laborals a extingir en les seues mateixes condicions contractuals indefinits o temporals, ja que es produirà una situació de successió d’empreses.

S’ha dissenyat un pla d’inversions d’urgència per a millorar diferents aspectes del departament de salut. En l’hospital es faran millores en les plantes d’hospitalització, urgències i hospital de dia oncològic i es canviarà part del mobiliari. Pel que fa a l’equipament, aviat es licitaran un accelerador lineal, un PET-TC i una actualització per al mamògraf.

També hi haurà millores a Cullera, Carcaixent, Alginet, Alberic, Albalat, l’Alcúdia, Alzira II, Benicull, Corvera, Fortaleny, Massalavés, Sueca, Carlet i Benifaió. Així mateix, s’adquiriran dos ecògrafs per als Centres de Carlet i Sueca. A les inversions esmentades, se suma la quantitat de 1.060.000 euros destinada a l’ampliació del Centre de Salut d’Algemesí. De la mateixa manera, els consultoris de Benimuslem, Sollana, Favara i Llombai s’han acollit al pla d’ajuda PIAC, al qual s’han destinat 2,5 milions d’euros.

Així mateix, s’està estudiant la incorporació de nous serveis en funció de la planificació que s’està duent a terme des de la conselleria i es crearan places per a cobrir especialitats que ara es cobreixen mitjançant contracte mercantil i s’incrementarà progressivament la plantilla actual per a reduir la precarietat, segons les mateixes fonts. Sanitat també manté reunions amb la conselleria de Vertebració del Territori per a millorar l’accés des de diferents municipis i l’aparcament de l’hospital serà gratuït. En aquests moments s’està duent a terme el procediment administratiu d’expropiació de part de les parcel·les de l’aparcament que no estan registrades sota la titularitat de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa