Diari La Veu del País Valencià
El PP valencià pagava un 80% ‘en B’ per als seus actes electorals
Agències / València

Un esquema manuscrit plasma “la mecànica de facturació” que seguien la trama i el Partit Popular. Un dels informes, segons publica Levante-EMV, fa una anàlisi de l’agenda intervinguda al considerat número dos de la trama, Pablo Crespo, on apareix un esquema manuscrit en el qual es plasma “la mecànica de facturació que se segueix per part de l’organització i del mateix Partit Popular valencià”. S’hi pot llegir la lletra “P” (que la policia interpreta com a PP) en el costat esquerre del paper, i unes fletxes amb les paraules “Barcelona (80)” i “Alacant (20)” amb destinació “O.M.”, que la UDEF vincula amb diners “B” i “A” cap a la societat de Gürtel Orange Market.

Aquesta última societat realitzava actes electorals per al PP valencià, indica l’informe, dels quals “almenys un 20% de l’import s’abonava en diners A i el 80% en diners aliens al circuit econòmic legal i que passava a engrossir la caixa B de l’organització”.

Segons la policia, a més “ja ha quedat demostrat com el finançament del Partit Popular valencià es feia en part mitjançant el pagament d’empreses constructores de la Comunitat cap a Orange Market, la qual justificava el transvasament mitjançant l’emissió de factures amb conceptes ficticis girades a l’empresa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa