El Parlament de Catalunya confirma que el ple d'investidura de Jordi Sànchez serà el 12 de març

El candidat ha demanat ser alliberat o que se li permeta eixir de la presó per a assistir al debat
/ València
6 març 2018 01:00h
Per a ser investit en primera votació, el candidat necessita el suport de la majoria absoluta de la cambra, és a dir, un mínim de 68 diputats.

El Parlament de Catalunya ha confirmat que el ple d'investidura se celebrarà dilluns 12 de març a les 10 hores. La cambra catalana ha confirmat la data amb un comunicat després que haguera transcendit a través dels escrits presentats per la defensa de qui és el candidat a la investidura, Jordi Sànchez. El president del Parlament, Roger Torrent, ha signat aquest matí la convocatòria del debat d'investidura després que ahir va confirmar que és qui compta amb més suports en finalitzar la ronda de contactes amb tots els grups parlamentaris.

La defensa del número dos de Junts per Catalunya (JxCAT) ha presentat aquest dimarts dos escrits davant el Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional on demana que siga alliberat o bé que se li permeta eixir de la presó per a assistir al ple d'investidura. Ara caldrà esperar la resolució del jutge per a saber si el candidat podrà assistir o no al ple de dilluns vinent.

Per a ser investit en primera votació, el candidat necessita el suport de la majoria absoluta de la cambra, és a dir, un mínim de 68 diputats. Si l'assoleix, serà investit i el programa de govern serà aprovat per la cambra. En cas contrari, si el candidat no aconsegueix aquesta majoria, es podrà sotmetre a un segon debat i una segona votació dos dies després, en què hi hauria prou amb la majoria simple, més vots a favor que en contra.

next