Diari La Veu del País Valencià
L’EMT augmenta en 600.000 les places d’autobús per a facilitar la mobilitat durant les Falles

L’Empresa Municipal del Transports (EMT) de València incrementa en més de mig milió les places de transport públic durant els dies grans de Falles. Açò suposa un total de 3,6 milions llocs disponibles aquest 2018, enfront dels 3 milions de l’any passat.

A més, del 15 al 19 de març també s’ha previst el desenvolupament d’un dispositiu especial per a donar cobertura a les necessitats específiques de mobilitat que es produeixen durant aquests dies. Un total de 13 línies (la 9, la 16, la 19, la 27, la 28, la 60, la 62, la 71, la 72, la 89, la 90, la 92 i la 93) proporcionaran un servei de 24 hores des de les 3 de la matinada del dia 16 fins al dia de la Cremà.

Totes les línies nocturnes, que eixiran de la plaça d’Espanya, intensificaran també la freqüència del 30 minuts amb què treballen normalment fins als 23 minuts. La nit de la Cremà hi haurà un centenar d’autobusos treballant per a donar servei especial de les 23 hores del dia 19 fins a les 3 de la matinada del 20.

S’han introduït dos millores respecte de l’any passat. Aquest any la zona d’intercanvi durant la mascletà –de 12 a 15.30h aproximadament es talla l’accés de trànsit rodat a la plaça de l’Ajuntament i carrers adjacents– passa a ser exclusivament la de Poeta Querol-Porta de la Mar per raons de seguretat. Segons expliquen des de l’EMT en altres zones es creava conflicte entre les persones que eixien caminant després de la pirotècnia i li restava velocitat i qualitat al servei. “Amb aquesta mesura la gent arribarà més laminada i els fluxos de persones estaran més controlats millorant el servei garantint la seua puntualitat i freqüència”, explica el gerent de l’EMT, Josep Enric García.

D’altra banda, del 16 al 19 de març amb tot el centre restringit a l’accés de vehicles, la línia 70 connectarà els intercanvis de la plaça d’Espanya i la Porta de la Mar-Tetuan. Fins a enguany, durant les ofrenes moltes comissions arribaven a la zona de Navarro-Reverter i el punt d’intercanvi de la Porta de la Mar es veia afectat pel pas dels fallers pel que es traslladava a Sant Piu V, molt més allunyat del centre. Per això, en Navarro-Reverter s’ha habilitat un carril en contrasentit i segregat per a que els autobusos puguen continuar circulant i no hi haja interferència amb el pas de les comissions.

Per a donar a conéixer de manera detallada les particularitats de cada línia i els canvis concrets, es repartiran centenars de plànols informatius a peu de carrer a la ciutadania i es reforçaran l’atenció telefònica, a les xarxes socials i la web. A més, es comptarà amb els canals propis de la EMT a Whatsapp i Telegram, a més de l’app, on els usuaris podran trobar totes les comunicacions actualitzades al moment per a poder moure’s per la ciutat.

El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha volgut destacar “l’esforç de l’EMT, la Junta Central Fallera i la Policia Local pel diàleg mantingut per poder coordinar tot aquestos serveis especials”. Ha expressat també que aquestes mesures estan pensades per a que “la gent puga deixar el cotxe als afores de València i poder arribar ràpidament i en condicions de qualitat i puntualitat a tots els punts de la ciutat per a gaudir millor de les Falles, assegurant l’accessibilitat de tots els usuaris”.

Comparteix

Icona de pantalla completa