Diari La Veu del País Valencià
Novembre Elèctric estrena un nou format de banda amb el llançament del disc ‘Quart Minvant’

Que estem fets d’estius passats i d’hiverns que vindran. Que cadascú de nosaltres som dos, com a mínim. Plecs, arestes i contradiccions: això és Quart Minvant, el nou disc de Novembre Elèctric.

Després d’un sorprenent debut amb Intacte (Mésdemil, 2014), premi Ovidi al millor disc de pop, i d’un magnètic segon projecte amb versos d’Hèctor Serra (Tremole, Mésdemil, 2016), els Novembre Elèctric van entrar a l’estudi amb noves cançons pròpies. Algunes d’elles han sigut revelades en les últimes setmanes, com són Aquells xiquets i Les conseqüències.

Ara publiquen el primer videoclip, Tot i res, on s’endevina el nou rumb de la banda: un relat més madur i un so més vitalista i elèctric, sense perdre de vista les atmosferes tan característiques del grup. Les imatges que componen el vídeo van ser filmades pels mateixos membres de la banda durant la gravació del disc, que va tindre lloc als estudis Alisrecord a Baeza (Jaén) en desembre de 2017. Allí es van tornar a reunir amb Pachi García, productor dels seus anteriors àlbums i una figura clau en l’escena actual: músic nominat a un Goya i que està darrere dels treballs d’un amplíssim llistat de bandes, des de Lori Meyers a Supersubmarina. En aquest cas, va aportar claredat i elegància a la nova proposta de Novembre Elèctric.

Llançament i campanya de micromecenatge

Quart Minvant es publicarà amb el segell creat per Tardor –grup del qual forma part Yeray Calvo–, Primavera d’Hivern, i estarà en el mercat durant el mes d’abril, després d’una campanya de micromecenatge que comença aquest dimarts.

Més tard, en maig, el disc serà presentat en directe a Madrid (18 de maig, Sala Rock Palace) i València (20 de maig, Teatre Micalet).

Un tercer disc que és també el primer

Les lletres de Quart Minvant tornen a ser obra del valencià Yeray Calvo i mostren l’evolució des d’Intacte. Si aquell primer treball era una col·lecció de postals emocionals, aquest naix de la reflexió i l’assumpció de nous principis: mantenir viu el xiquet que es va ser, l’honestedat com a eix de la relació amb els altres, aprendre a demanar perdó o encarar la vida com una infinita serendipitat.

El resultat es podrà comprovar en un LP amb deu talls que formen un paisatge d’ombres i llums, les quals es fan més evidents en el camí a la maduresa, ha apuntat el grup en un comunicat. Quart Minvant naix també com a primer disc on Novembre Elèctric desenvolupa el concepte de banda des de la composició i gravació de les cançons. Al directe, a més, el grup tindrà una nova formació composta pel mateix Yeray Calvo (veu i guitarra acústica), Rodrigo Domínguez (guitarra i teclats), Sergio León (bateria), Bert Posada (guitarra elèctrica) i Adrián Díaz (baix).

Així és com un tercer àlbum pot esdevindre un començament. Pel camí, Quart Minvant ha sumat altres sensibilitats, com la d’Hèctor Serra, qui torna a col·laborar amb la banda amb poemes per al llibret del disc, de l’art del qual s’ha encarregat Noemí Larred, de l’estudi Koljòs. Des d’ara, Novembre Elèctric és al calendari un mes de primavera.

Comparteix

Icona de pantalla completa