Diari La Veu del País Valencià
Echávarri diu que l’aparell de gravació descobert al despatx d’Urbanisme d’Alacant era inert com un gerro

L’alcalde d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, ha negat que a l’ajuntament s’haja produït “espionatge” perquè l’aparell descobert al despatx d’Urbanisme era “inert” i “no feia res, era com si hi haguera un gerro”. Amb tot, ha anunciat que aquest dimarts traslladarà a la policia el dispositiu d’enregistrament localitzat al despatx de la regidora Eva Montesinos, davant la denúncia presentada pel portaveu de Guanyar i exregidor de l’àrea, Miguel Ángel Pavón.

Echávarri ha sostingut que és un aparell que “per ell mateix” no emmagatzema dades i “per això no estava per a interferir les converses i la privadesa de l’ocupant del despatx. Eva Montesinos no estava sent escoltada ni era víctima de res”. En una compareixença pública al costat dels diputats al congrés Patricia Blanquer i Hérick Campos, l’alcalde d’Alacant ha indicat que, atés que que no s’estava perpetrant “cap acció delictiva”, es va decidir no denunciar. “En benefici que no hi haguera soroll i embolic mediàtic, es va decidir que no mereixia la pena denunciar-ho”, ha sostingut i ha al·legat estar “segur” que “altres grups” hagueren mostrat l’aparell en roda de premsa i “hagueren parlat de watergate“. “Nosaltres ens dediquem a treballar”, ha mantingut.

Echávarri ha plantejat “amb el cap fred” que el dispositiu va ser localitzat per “nosaltres” i en un despatx “que ocupàvem nosaltres”. “En un despatx en el qual estàvem des de feia un mes”, ha agregat i ha afirmat: “Tranquil·litat absoluta”. Echávarri també ha mantingut que l’aparell “no podia estar funcionant quatre anys”, ja que la “pila de comandament a distància s’hauria de canviar en dos o tres mesos”.

Guanyar vol que s’investigue

Per la seua banda, Miguel Ángel Pavón ha reclamat investigar “fins a les seues últimes conseqüències” el descobriment d’un dispositiu d’enregistrament en el despatx que ell ocupava i on ara treballa la socialista Eva Montesinos.

En un comunicat ha reiterat que no entén “l’ocultament” per part dels seus exsocis del PSPV de la “detecció” de l’aparell. Així, ha insistit que se sol·licitarà “tota la informació de què es dispose a l’Ajuntament”.

“No descartem portar aquest tema al pròxim ple. Ja el PP ha demanat una compareixença de la regidora d’Urbanisme; nosaltres, potser, demanem una compareixença de l’alcalde –Gabriel Echávarri-–”, ha mantingut.

Comparteix

Icona de pantalla completa