Diari La Veu del País Valencià
El PPCV denuncia l’Oficina de Drets Lingüístics davant l’Agència Espanyola de Protecció de Dades

El Partit Popular en les Corts Valencianes ha denunciat l’Oficina de Drets Lingüístics davant l’Agència Espanyola de Protecció de Dades perquè “no consta la inscripció de l’alta del fitxer de dades de caràcter personal de l’oficina, que està operativa des de desembre, en el Registre General de Protecció de Dades”.

La portaveu de Justícia del grup popular, Mª José Ferrer San-Segundo, ha anunciat aquest dimarts la presentació d’aquesta denúncia en tindre coneixement que “s’ha creat una oficina amb un registre sense donar-lo d’alta en l’Agència de Protecció de Dades”.

“No es pot crear un registre on quedaran inscrits ciutadans, persones privades, per suposadament vulnerar drets”, ha insistit sobre aquest tema, i ha recordat que el TSJ ha admés a tràmit les al·legacions presentades pel PP contra el decret de creació de l’Oficina de Drets Lingüístics.

Ferrer San-Segundo ha afegit que, amb aquesta oficina, “Puig vol crear vigilants, comissaris lingüístics, una espècie de policia de parlar correctament Botànic, imposant i internant-se en àmbits on no tenen competències”, cosa que el PP no veu necessària.

La diputada ha assegurat que el PP vol estar en aquest tema “al costat del nombre significatiu de valencians que demanen suport”. I ha manifestat que “el Botànic ha de tindre clar que no ens callaran. El Consell busca la fractura social i impossibilitar la pacífica convivència de la societat valenciana; ho està fent en totes les seues iniciatives i també amb aquest decret”.

Comparteix

Icona de pantalla completa