Diari La Veu del País Valencià
La Filmoteca acull l’estrena a València del documental ‘Sorolla. Els viatges de la llum’ de Sonia Tercero

L’Institut Valencià de Cultura acull a la Filmoteca, aquest dimecres 7 de març, a les 20 hores, l’estrena a València de Sorolla. Els viatges de la llum, un documental dirigit per Sonia Tercero.

La pel·lícula serà presentada al públic per la seua directora. Es tracta d’un documental centrat en la faceta més desconeguda del pintor valencià: la internacionalització de la seua obra, sobretot a partir de l’encàrrec de la decoració d’una dels sales de la Hispanic Society of America de Nova York, en què Sorolla va pintar catorze panells que recorrien els diferents regions d’Espanya i els seues tradicions.

En el documental, Blanca Pons Sorolla, el pintor Antonio López i els historiadors de l’art Felipe Garín i Tomás Llorens, juntament amb el cineasta José Luis Alcaine, revelen les claus de la pintura al natural, el llenguatge de l’artista i els seus èxits al mercat de l’art europeu i nord-americà. Sorolla. Els viatges de la llum aprofundeix en la modernitat de la pintura de l’artista, influïda per les avantguardes del canvi de segle, per la fotografia i per l’incipient art cinematogràfic.

L’estrena de la cinta compta amb la col·laboració de la Fundació Bancaixa, a la seu de la qual es pot visitar l’exposició ‘Sorolla: Un jardí per a pintar’ , fins al 19 de març. A més, el documental podrà tornar a veure’s el diumenge 11 de març a les 18 hores a la Filmoteca de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa