Diari La Veu del País Valencià
El Consell nomena ambaixadores de la Igualtat Anna Lluch, Cristina Durán, Reyes Martí i Ana Montañana

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha presentat a Elx, al costat del secretari autonòmic d’Igualtat, Alberto Ibáñez, la campanya institucional d’enguany amb motiu de la celebració del 8 de març. Sota el lema ‘Vull ser com…’, és un “reconeixement necessari a les dones que malgrat les dificultats han arribat molt lluny, demostrant la seua vàlua, el seu geni”. Però, també, ha precisat la vicepresidenta del Consell, és “un homenatge a totes les dones que pel fet de ser-ho hem de viure una situació de discriminació estructural i permanent”.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha advocat per crear referents femenins socials perquè “ajuden les xiquetes a somiar, a creure en elles mateixes i creure que tot és possible”. Així, la campanya d’enguany compta com a ambaixadores i cares visibles amb Anna Lluch, Cristina Durán, Reyes Martí i Ana Montañana, quatre dones que, segons ha explicat la vicepresidenta del Consell, representen “com de bones podem ser”.

La vicepresidenta del Consell ha qualificat de “persones excepcionals” la metgessa Lluch, la il·lustradora Durán, la pirotècnica Martí i la jugadora de bàsquet i entrenadora Montañana. Per a Oltra, aquestes dones, més enllà del seu gènere, “han aconseguit fites memorables dins de les seues professions”. El fet de ser dones “simplement els augmenta el mèrit per haver hagut de demostrar-ho doblement”, ha afegit.

Per a Oltra, aquestes quatre dones són a més les ambaixadores de moltes més “dones fantàstiques”, que estan fent un “treball excepcional” en els seus àmbits i que val la pena “posar-les en valor”.

En la seua intervenció Oltra ha animat a fer “gran aquesta genealogia” i a compartir en les xarxes l’etiqueta ‘Vull ser com…’, perquè “tenim moltes dones valentes i aquesta és una forma de posar-les en valor”.

Comparteix

Icona de pantalla completa