Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València llança una app per a donar a conéixer les Falles més enllà del centre

Acostar l’experiència fallera a visitants, turistes i residents. Aquest és, segons la regidora de l’Ajuntament de València Sandra Gómez, l’objectiu de l’app Falles 2018. La responsable de l’àrea de Desenvolupament Econòmic i el de Cultura Festiva, Pere Fuset, han presentat aquest dimecres l’aplicació desenvolupada per València Turisme i l’empresa Play&go experience, experta en projectes de ludificació. Gómez ha destacat que aquesta empresa va rebre dilluns el premi a la millor ‘Startup Turisme’ en els València Startup Awards.

L’aplicació ofereix “tota la informació de les comissions i els esdeveniments fallers”, així com informació sobre “els carrers on hi ha monuments fallers, el Museu Faller, el Museu de l’Artista Faller o les Torres dels Serrans”, ha explicat Gómez, qui ha definit Falles 2018 com “una aplicació per a millorar l’experiència fallera”.

Per la seua banda, Fuset ha remarcat que l’aplicació uneix dos aspectes fonamentals de la festa: les falles i els barris. Així, ha explicat que “aquesta aplicació ens convida a conéixer les més de 380 falles que hi ha a València” i ha afegit que “això ens connecta amb els barris”. En aquest sentit, el regidor ha posat l’èmfasi en la necessitat “d’endinsar-se en la ciutat” i “conéixer els barris”, “perquè hi ha vida més enllà del centre”. Fuset ha convidat “els visitants, però també els veïns”, a explorar València i no concentrar-se tothom en els mateixos punts. Sobre l’aplicació, l’ha descrita com a “molt divertida” i ha avançat que “presenta una espècie de Pokémon Go per a conéixer les falles”.

Des de l’empresa Play&go experience han destacat el bon resultat “de la col·laboració publicoprivada” i han agraït que s’haja triat una empresa valenciana. A més, han explicat que l’aplicació Falles 2018 ofereix “tres parts ben diferenciades”: una guia completa, una agenda d’actes municipals i de les comissions i una zona de joc. Pel que fa als monuments fallers, estan geolocalitzats i es poden fer comentaris i valoracions. També estan indicades sobre el mapa les oficines de turisme. A més, hi ha un cercador que permet filtrar entre diferents categories de falles o d’esdeveniments.

L’aplicació, que està en valencià, castellà i anglés, permet conéixer les falles gràcies a la ludificació, és a dir, converteix la visita pels monuments en un joc, amb les seues corresponents recompenses. “Recollim petards i anem complint objectius”, han explicat des de Play&go. Però, tot i que l’app és d’una festa en concret, no és temporal, sinó que es vol promoure el seu ús durant tot l’any: “Volem que el turista que vinga en qualsevol època de l’any sàpiga què hi havia en eixe punt i que vulga tornar en Falles per a veure-ho en directe”.

Comparteix

Icona de pantalla completa