Camps assenyala Zaplana com a nexe entre 'El Bigotes' i el PPCV

L'expresident responsabilitza Ricardo Costa de "la vida econòmica del partit"
/ València
7 març 2018 01:00h
Francisco Camps acompanya Mariano Rajoy al míting de les Eleccions al Parlament Europeu de 2009 celebrat a la Plaça de Bous de València.

Eduardo Zaplana va introduir Álvaro Pérez en la sala de màquines del PPCV. Francisco Camps va conéixer l'amo de l'empresa Orange Market en un míting a Alacant a finals de l'any 2002, un acte que va servir per a la seua presentació com a candidat a la Presidència de la Generalitat en les eleccions que s'havien de celebrar en maig de l'any següent.

Aquesta és la versió que l'expresident del Consell ha donat aquest migdia durant la compareixença a l'Audiència Nacional, on ha acudit per a donar testimoni en el judici pel finançament il·legal del PPCV.

Tot i la famosa conversa de la Nit de Nadal on es va adreçar a ell com a "amiguito del alma", Álvaro Pérez, més conegut com 'El Bigotes', no era ben bé amic seu. De fet, Camps ha negat l'afirmació de Pérez durant el judici segons la qual va ser Alejandro Agag, gendre de José María Aznar, qui els va presentar.

L'aparició de Pérez a Alacant a finals de 2002 situa Eduardo Zaplana com a president del PPCV. De fet, Camps s'ha esforçat a recordar que ell no va accedir a eixe càrrec fins a quasi un any i mig després de convertir-se en president de la Generalitat quan, segons ha afirmat amb un aparent lapsus, va "guanyar" el congrés de Castelló contra Zaplana i els seus partidaris.

Camps no ha explicat per què 'El Bigotes' va continuar treballant amb el PPCV quan ell va assolir el comandament. De fet, el principal interés de l'expresident ha consistit a llevar importància a l'organització d'uns actes electorals que, segons la seua visió, es limitava "a posar un cadafal, un mico i algun teló", tot obviant que, segons consta al sumari, eren esdeveniments molt elaborats i d'un preu elevat. El president del tribunal ha hagut d'intervindre per a recordar-li que, després de les confessions de diversos empresaris "està acreditat" que es tracta d'actes "amb una certa entitat" i que Orange Market els va facturar a eixos empresaris.  

Com ja va fer ahir al Congrés dels Diputats, Camps ha donat tota la responsabilitat de la gestió econòmica del PPCV al "secretari general, l'encarregat de la vida econòmica del partit". I ha repetit el retret contra Ricardo Costa, que li va llançar el mateix dia que el seu número 2 va confessar el finançament il·legal: "Durant 9 anys havia mantingut que no hi havia res de dolent i ara diu el contrari". 

next