Diari La Veu del País Valencià
València es converteix en la capital finançera de l’Estat amb la celebració de ForInvest

Fira València acull aquest dimecres i dijous ForInvest, el major espai de networking financer i empresarial de l’estat espanyol. L’edició d’enguany compta amb 119 expositors i espera més de 6.000 visitants. El conseller d’Hisenda i Model Econòmic i president de ForInvest 2018, Vicent Soler, ha impartit la conferència inaugural, en la qual també han estat presents els presidents de la CNMV, CaixaBanck i l’ICO, presentats pel conseller i la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando.

Durant la ponència, el conseller ha valorat que celebració a Fira València d’una nova edició d’aquest certamen “converteix hui València i el conjunt de la Comunitat en capital financera d’Espanya”. Segons ha explicat, “ForInvest ha aconseguit no solament millorar qualitativament i quantitativa sinó també integrar sectors concatenats amb el tema de les finances, de manera que aquesta trobada fa evident que les finances són l’oli que fa falta per a l’engranatge de l’economia, un oli que ha de ser l’adequat per a cada tipus de maquinària i cada ocasió, com poden ser les noves tecnologies o el capital humà, i tot açò és una part essencial per a fer possible el canvi del model”.

En l’acte d’inauguració, el conseller delegat de Banc Sabadell, Jaime Guardiola, ha explicat que creu que l’economia valenciana està migrant “molt bé” cap a sectors econòmics amb més valor afegit i ha garantit que des de l’entitat financera se senten “implicats” aquest procés de transformació, que ha avisat que sempre es tracta d’un “moviment lent”. També ha parlat el president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Sebastián Albella, que ha animat les pimes espanyoles a superar la seua “especial aversió al risc” i diversificar les seues fonts de finançament en els mercats per a “reduir la seua dependència del finançament bancari”. En aquest sentit, s’ha mostrat “a favor” que isquen a borsa i que emeten bons o pagarés.

En el marc d’aquesta convenció, dimarts passat per la nit es va celebrar La Nit de les Finances, en la qual el president de Baleària, Adolfo Utor, va rebre el premi ForInvest 2018 en reconeixement a la seua trajectòria professional.

Comparteix

Icona de pantalla completa