Diari La Veu del País Valencià
La novel·la gràfica se suma als Premis València 2018 del Magnànim

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha anunciat la convocatòria dels Premis València de 2018. Amb una dotació econòmica de 80.000 euros, l’organisme continua treballant per a obrir els premis i, en general, el món editorial a la joventut. A més, també tracta d’ampliar el seu públic amb temes i modalitats com ara la novel·la gràfica. A banda d’aquesta anunciada categoria, es mantenen els premis de narrativa i poesia en valencià i castellà i d’assaig tant per als Premis València com per als València Nova.

Al certamen literari impulsat pel Magnànim poden presentar-se totes les persones majors de 18 anys que compten amb una obra original, inèdita i que no haja estat premiada o estiga a l’espera de resolució en altres concursos. Les obres poden presentar-se des d’aquest 8 de març fins al 27 d’abril del mateix any. Les bases estan disponibles en la pàgina web del Magnànim i les obres han d’enviar-se a través de la plataforma que la Diputació de València ha posat en marxa per a facilitar els tràmits als participants. Els cartells promocionals d’aquesta edició dels premis han estat dissenyats per la il·lustradora valenciana Ana Penyas.

Els jurats es reuniran el 14 de juny de 2018 per a decidir i anunciar els guanyadors d’aquesta edició. Els guardons s’entregaran en la gala dels Premis València, que aquest any tindrà lloc en octubre, que estarà conduïda pel còmic Eugeni Alemany i que comptarà amb la presència de destacades personalitats del món de la cultura valenciana, a més dels premiats en cadascuna de les categories.

2018, l’any de la novel·la gràfica

El Premi València de Novel·la Gràfica és la gran aposta del Magnànim per a aquesta edició dels prestigiosos guardons. Amb un premi de 8.000 euros i la publicació de la novel·la amb l’editorial Andana, aquest concurs es converteix en una gran oportunitat per a il·lustradors, dibuixants, dissenyadors i artistes en general, que poden presentar les seues obres de manera individual o en grup, de manera que tots els participants es consideren coautors. A més, a diferència de la resta de categories, en novel·la gràfica ha de presentar-se un projecte sobre l’obra que una vegada atorgat el premi es desenvoluparà i publicarà.

Premis València de Narrativa i Poesia, uns guardons consolidats

Els Premis València són ja una institució en el món editorial, tant en llengua castellana com valenciana. L’editorial Versátil s’encarregarà de publicar el premi de narrativa en castellà, mentre que Hiperión farà el mateix amb el de poesia. Pel que fa al valencià, la prestigiosa editorial valenciana Bromera serà l’encarregada de la publicació. La quantia econòmica per a la categoria de narrativa serà de 12.000 euros, mentre que per a poesia serà de 7.500 en ambdós idiomes.

El Magnànim continua amb la seua aposta per l’Assaig

Després de l’èxit dels guardonats del darrer any, en què Albert Toldrà va guanyar el Premi València d’Assaig amb El plaer de la carn. Sexe i temperament en la cultura medieval i Javier Cigüela el València Nova amb Exclosos i transparentats. Del panòptic a l’era digital, aquest 2018 es convertirà en la tercera edició d’aquesta categoria amb uns premis de 12.000 euros per al Premi València i de 5.000 euros per al Nova, a més de la publicació de l’obra en la col·lecció Estudis Universitaris de la Institució Alfons el Magnànim.

Premis València Nova, per a menors de 30 anys

Donar una important oportunitat als més joves va ser un dels objectius principals en l’inici de la nova etapa del Magnànim, motiu pel qual es van crear aquestes categories dins dels ja consolidats premis. Als Premis València Nova es poden presentar treballs tant de narrativa i poesia com d’assaig. El valor econòmic del premi varia segons la categoria: 5.000 euros per a la narrativa, 3.000 per a la poesia i 5.000 per a l’assaig. A més, per a narrativa i poesia hi ha premis en valencià i en castellà. També Bromera, Hiperión i Versátil s’encarregaran de la publicació de les obres.

Comparteix

Icona de pantalla completa