Diari La Veu del País Valencià
Deute del Consell de 220 milions en ajudes a l’habitatge a 30.000 famílies
RedactaVeu / València

La portaveu d’Habitatge del Grup socialista en Les Corts, María José Salvador, ha recordat que aquest mes de març es compliran cinc anys d’impagaments en matèria d’ajudes a l’habitatge per part de la Generalitat Valenciana. Així la portaveu socialista ha assenyalat que “va ser al març de 2009 quan el Consell del PP va deixar de pagar aquestes ajudes que avui suposen un deute de 220 milions d’euros a 30.000 famílies en tot el País Valencià”. “Es tracta d’una estafa, la responsabilitat primera de la qual i última és de la Generalitat”, ha denunciat.

La portaveu socialista en matèria d’Habitatge ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb la Plataforma d’afectats pels impagaments de les ajudes a l’habitatge a la qual ha assistit la seua presidenta, María Navarro, i diversos membres de la plataforma. Durant la reunió la dirigent socialista ha manifestat, una vegada més, el suport dels socialistes valencians a aquesta plataforma així com a la queixa que en el seu moment va presentar la Comissió de Peticions del Parlament Europeu i que està pendent de tramitació.

Per a Salvador “és evident que s’està vulnerant, per part del Consell, el dret a l’habitatge digne” i és per açò que ha denunciat “la falta de voluntat política per a resoldre aquesta qüestió”. Per contra, la dirigent socialista ha recordat que des del PSPV s’han presentat mocions en tots els Ajuntaments del País Valencià així com una Proposició No de Llei en Les Corts on es demana el reconeixement comptable d’aquest deute, que s’establisca un calendari de pagaments i que es pague amb el Fons de Liquiditat Autonòmic.

La portaveu socialista en aquesta matèria ha retret a la consellera d’Habitatge, així com al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que “en aquests moments seguisquen mirant cap a un altre costat mentre deuen més de 220 milions d’euros a 30.000 famílies d’aquesta Comunitat. “Es tracta de 30.000 famílies que no estan al marge de la situació de crisi perquè elles també tenen dificultats per a pagar les seues respectives quotes hipotecàries” ha assenyalat Salvador, després de posar l’accent que es tracta d’habitatges protegits i per tant “en un període de deu anys no es pot ni, vendre ni llogar”. “La gent sí que compleix amb la seua obligació i els seus deures però no està fent el mateix, en el compliment de la part del seu contracte, la Generalitat Valenciana que a data d’avui segueix sense pagar”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa