Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència confirma el processament de l’alcalde d’Alacant per un presumpte fraccionament de contractes

La secció segona de l’Audiència Provincial d’Alacant ha confirmat el processament de l’alcalde d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, i dels assessors Eduardo Díez i Pedro de Gea, en desestimar els recursos d’apel·lació interposats per les defenses contra la interlocutòria d’incoació de procediment abreujat –fase prèvia a l’obertura de judici oral– en la causa pel presumpte fraccionament de contractes de la Regidoria de Comerç, dependent en desembre de 2016 del mateix alcalde.

El tribunal rebutja en una resolució donada a conéixer aquest divendres pel portaveu del PP en el consistori, que exerceix d’acusació popular, Luis Barcala, el recurs interposat per Echávarri i els dos assessors contra la interlocutòria de procediment abreujat després que també fóra desestimat un primer recurs presentat per De Gea i Díez perquè tornaren a atestar en la causa els tècnics de la Regidoria.

En la causa per la presumpta fragmentació de contractes de la Regidoria, l’anomenat cas Comerç, per un import pròxim als 190.000 euros, denunciada pel PP, es troba en qualitat d’investigat l’alcalde d’Alacant, acusat d’un delicte de prevaricació. També hi ha investigats dos assessors, acusats també de prevaricació i d’usurpació de funcions en usar suposadament la signatura digital d’Echávarri per a cursar les factures objecte de la investigació.

Echávarri no dimitirà: “El cas comerç és fruit d’una denúncia política del PP”

La portaveu del PSPV a l’Ajuntament d’Alacant, Eva Montesinos, ha assegurat que l’alcalde, Gabriel Echávarri, “en cap moment dimitirà” perquè l’anomenat cas Comerç –sobre un presumpte fraccionament de contractes quan l’ara primer edil estava al capdavant d’aquesta regidoria– “és fruit d’una denúncia política del PP”. Ha asseverat, a més, que l’equip de govern d’Alacant “seguirà avant” i “en cap cas retornarà el govern al PP”, que ha qualificat com “un partit podrit de corrupció”.

Montesinos s’ha pronunciat en aquests termes després de conéixer-se, aquest divendres, que l’Audiència Provincial ha confirmat el processament d’Echávarri. Sobre aquest tema, la portaveu municipal ha subratllat que “l’alcalde no ha fet res, el PP vol aconseguir l’Alcaldia per via judicial, perquè no ho va aconseguir per les urnes”, ha assegurat, per a insistir: “En cap cas ho consentirem”.

Comparteix

Icona de pantalla completa