Jordi Sànchez recorrerà al Tribunal Europeu de Drets Humans per a poder sotmetre's a la investidura

El candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya recorrerà al tribunal europeu després que el jutge haja decidit mantindre la presó preventiva
9 març 2018 01:00h

La defensa de Jordi Sànchez presentarà el dilluns 12 de març una demanda de mesures cautelars davant del Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg per a garantir el dret a sotmetre's a la investidura. Així ho han confirmat fonts de la defensa de Sànchez, que han indicat que la demanda es presentarà a les hui del matí, ja que el TEDH no obrirà les seues portes fins a aquella hora des d'aquest divendres a les quatre de la vesprada.

D'aquesta manera, la defensa de Sànchez vol deixar constància que la resolució del Tribunal Suprem en què ha denegat el permís al número dos de Junts Per Catalunya per a assistir al ple d'investidura de dilluns "no ha estat notificada fins a les 16.35h de hui, un cop el TEDH es trobava ja tancat".

El jutge Pablo Llarena ha denegat aquest divendres la llibertat provisional i el permís d'eixida puntual que havia sol·licitat la defensa de Jordi Sànchez, que no podrà ser present al Parlament de Catalunya el pròxim dilluns, data fixada per al ple en què havia de ser proclamat president de la Generalitat.

El magistrat ha resolt les dues peticions de cop en una interlocutòria de 27 pàgines que ha emès després de rebre l'escrit de la Fiscalia, però sense esperar a rebre els de l'Advocat de l'Estat i VOX. El jutge basa la seua decisió en el "risc de reiteració delictiva" pel fet que els delictes que està investigant es van cometre –diu– mitjançant actuacions legislatives i executives clarament il·legals" que van "desatendre de manera flagrant els controls constitucionals, judicials i institucionals".

next