Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València demana a l’empresa pública Plan Cabanyal la permuta de dos immobles

L’Ajuntament de València ha aprovat hui la reurbanització de dos zones del Cabanyal, així com la permuta de diferents béns immobles propietat de l’empresa pública Plan Cabanyal-Canyamelar, per tal que passen a ser propietat del consistori i es puguen executar diferents actuacions al barri. Unes mesures que continuen en la línia de “dignificar l’espai públic” i “rehabilitar el barri”, com han dit les portaveus del Govern de la Nau, Sandra Gómez i Maria Oliver.

La Junta de govern ha aprovat la modificació del projecte de renovació de les infraestructures viàries del Pla Cabanyal, amb càrrec al Pla Confiança. Una modificació “d’important contingut polític”, com ha indicat Gómez, ja que l’anterior projecte no incorporava la reurbanització dels carrers de Pescadors i Empar Guillem. “Nosaltres apostem per la rehabilitació del Cabanyal i no per la seua destrucció i, per això, hui aprovem aquesta modificació”, ha subratllat Gómez.

A més, l’Ajuntament ha aprovat sol·licitar a l’empresa Plan Cabanyal-Canyamelar la justificació de la titularitat de diferents béns immobles al barri i que els pose a disposició del consistori per tal que es puguen desenvolupar diferents actuacions previstes en el marc de projectes cofinançats amb fons d’altres administracions, com ara el marc de l’estratègia EDUSI, el Pla d’Inversió Productiva de la Generalitat Valenciana (PIP) i les desenvolupades en l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana del Cabanyal-Canyamelar (ARRU).

Les inversions del govern municipal pretenen la construcció d’un centre de dia per a persones majors (als immobles dels carrers de Vidal de Canelles, Francesc Eiximenis i Llavador), un centre cívic (al carrer de Sant Pere), una escola-taller d’ocupació (al carrer de Lluís Despuig), una escola infantil de primer cicle (als carrers Lluís Despuig, Francesc Eiximenis i Llavador), un edifici per a oficines del Plan Cabanyal-Canyamelar (al carrer d’Empar Guillem), un arxiu històric (PIP) (al carrer de Sant Pere) i diferents edificis (als carrers de Sant Pere, Lluís Despuig i Antoni Joan).

Comparteix

Icona de pantalla completa