Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans exigeix conéixer el nivell de valencià dels membres del Consell

El grup parlamentari Ciutadans a les Corts Valencianes ha exigit conéixer el nivell de certificació de valencià que posseeixen els membres del Consell i els alts càrrecs de diferents conselleries, “els qui, des del seu càrrec, imposen aquest requisit als funcionaris de l’administració pública”. Així ho ha explicat la diputada Merche Ventura, que ha registrat una sèrie de preguntes en la Càmera després de fer-se públic el recent cessament de la borsa de treball d’aquells interins que encara no han adquirit la capacitació en valencià.

“En la majoria dels casos, es tracta de professionals amb dècades d’experiència docent i el talent dels quals s’està tirant per la borda, ja que preval el coneixement d’idiomes abans que la capacitat d’ensenyar”, ha assenyalat Ventura.

Segons la parlamentària, és “necessari predicar amb l’exemple”, per la qual cosa, “si s’exigeix un requisit lingüístic que ha condemnat el futur laboral de centenars de famílies a la Comunitat Valenciana, els responsables d’aquestes decisions han de complir-ho també”.

D’altra banda, Ventura ha reivindicat, “per lògica, que els interins puguen continuar fent classe tant en zones castellanoparlants com impartint assignatures en les quals el valencià no siga vinculant”, ha explicat la parlamentària.

Comparteix

Icona de pantalla completa