Diari La Veu del País Valencià
Puig assegura que el PSPV assumirà responsabilitats polítiques si s’obri judici contra Echávarri

El secretari general del PSPV-PSOE i cap del Consell, Ximo Puig, ha assegurat aquest dissabte que el partit assumirà “responsabilitats jurídiques i polítiques” si s’obri judici oral a l’alcalde d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, després de la confirmació del seu processament per l’Audiència Provincial per presumpte fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç quan la dirigia en 2016.

Puig ha precisat que el PSPV actuarà “si els jutges determinen que hi ha hagut algun tipus de situació irregular”. Després d’insistir que, “evidentment, no es tracta d’un cas de corrupció” i que el PSPV anteposa l’interés dels alacantins, el president ha garantit que els socialistes atendran “sempre” les circumstàncies que es donen en l’àmbit jurídic i polític, però que ho faran per a “garantir la governabilitat i el que van dir les eleccions a Alacant: un govern de canvi i progrés”.

No obstant això, el president ha reconegut l’existència d’una “crisi política des de fa uns mesos” en la capital alacantina i ha recordat que “veníem d’una situació de corrupció que ja no existeix”.

Preguntat així per si demanarà la dimissió d’Echávarri després de la confirmació del processament, Puig ha reiterat que el PSPV esperarà que es prenguen les decisions judicials que “sembla que en aquests moments estan encaminades a desenvolupar-se” i el partit assumirà la responsabilitat política “com sempre ha fet”, ha remarcat.

Sobre si dóna suport o no a l’alcalde, el líder dels socialistes valencians ha subratllat que “no es tracta de donar suport o no” sinó d'”una situació que ell gestionarà adequadament”. Preguntat per la possible obertura d’expedient a Echávarri des del PSOE estatal, ha recalcat que “el PSPV és capaç de gestionar aquesta situació i els socialistes d’Alacant de donar la solució”. Puig s’ha mostrat convençut que “l’alcalde sempre posarà l’interés general dels ciutadans d’Alacant i del PSOE” per davant.

Sota aquest prisma, Puig ha insistit que l’objectiu del PSPV és “garantir la governabilitat” en la localitat, que es faça “en clau de progrés” i, amb tot, “cercar fórmules per a aprofitar tot l’aconseguit a Alacant”. “Volem que Alacant tinga el lloc que es mereix a Espanya”, ha reivindicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa