Diari La Veu del País Valencià
Pere Fuset assegura que no té constància d’estar sent investigat per fraccionament de contractes

El regidor de Cultura Festiva en l’Ajuntament de València, Pere Fuset, no té constància que se l’estiga investigant per fraccionament de contractes en Expojove i altres esdeveniments, segons han assegurat fonts de la Regidoria. Des del departament han donat aquesta resposta a la informació publicada aquest dissabte al diari Las Provincias i asseguren que Fuset no ha rebut cap requeriment oficial ni té coneixement de la citació perquè declare com a investigat per un suposat fraccionament de contractes en esdeveniments organitzats pel seu departament, arran d’una denúncia del PPCV.

Les mateixes fonts emmarquen la situació en una “ona de judicializar la política” i recalquen que la successió de contractes menors no suposa necessàriament un fraccionament: “El PP l’ha acusat moltes vegades de fraccionar quan són esdeveniments diferents”, per llums, seguretat, tanques o urinaris en el cas de les Falles.

Recorden a més que l’anterior legislatura hi havia “una contracta per a totes les necessitats i esdeveniments de l’Ajuntament” que “es va formalitzar abans de les eleccions (2015), amb un any de durada i sense possibilitat de pròrroga”. Aquesta va caducar i el concurs va quedar desert al novembre de 2016.

Per açò, des de Cultura Festiva assenyalen que la successió de contractes menors és perquè “no hi havia una contracta que ho aglutinara tot”. “Si són empreses o esdeveniments que no es poden agrupar no hi ha fragmentació”, recalquen, per a subratllar que Fuset es mantindrà a l’espera d’una confirmació oficial.

Per altra banda, el grup dede Ciutada (Cs) en l’Ajuntament de València ha demanat la dimissió de Fuset per “acumular sancions i negligències en la seua gestió”. “Està abusant dels contractes menors”, ha assegurat en un comunicat el portaveu de la formació taronja, Fernando Giner. Segons ell, en 2017 “es van gastar dos milions d’euros mitjançant aquest procediment, un 100% més respecte a l’any anterior”.

Comparteix

Icona de pantalla completa